Povodom skorašnjih aktivnosti gradskog rukovodstva, a usled nedostatka potpunih informacija koje se odnose na predstavljanje grada u inostranstvu, pokret Dosta je bilo, u interesu objektivnog informisanja građana Valjeva, zahteva da predsednik Skupštine grada i Gradonačelnik javnosti dostave sledeće informacije:
1. Koliko puta, u kojim stranim državama i kada su zvanični predstavnici grada Valjeva boravili i predstavljali grad od formiranja aktuelne gradske vlasti?
2. Ko je predstavljao grad u tim posetama?
3. Koji je povod, svrha i rezultat tih poseta?
Zbog diskriminatornog i uvredljivog odnosa gradonačelnika grada Slobodana Gvozdenovića prema novinarima i novinarskoj profesiji, zbog kršenja Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o lokalnoj samoupravi i iskazanog šovinizma prema pripadnicama ženskog pola, pokret Dosta je biloValjevo od javnog tužioca zahteva hitnu reakciju i pokretanje postupka protiv istog!
Neodgovornošću čelnih ljudi grada Valjeva u prethodnom periodu, sadašnja gradska vlast isplaćuje višemilionske iznose bivšim direktorima javnih preduzeća, a odgovorne nagrađuje natprosečnim platama za šta nema nikakve realne osnove. Naime, bivši gradonačelnik Stanko Terzić, dozvolio je nezakonitu smenu direktora javnih preduzeća i umesto da snosi sankcije zbog toga, sada je nagrađen mestom pomoćnika gradonačelnika i natprosečnim primanjima.Podsećamo, svi smenjeni direktori, još uvek su na grbači građana grada Valjeva. Bivša direktorka Centra za kulturu Slađana Marković danas je na mestu direktora „Vidraka“. Bivši direktor JKP „Vidrak“ Janko Gagić sada je zaposlen pri Gradskoj upravi. Bivši direktor JKP „Toplana-Valjevo“ Ivko Stojković trenutno je, kao penzioner, u nadzornom odboru istog preduzeća.
Ovakav odnos prema gradu i građanima zavređuje najoštriju osudu celokupne javnosti i treba da povlači reakciju nadležnih institucija, tim pre ako se zalažemo za funkcionisanje pravne države. Dosta je bilo zavlačenja ruku u džepove građana Valjeva zbog neodgovornosti, bahatosti i nedomaćinskog ponašanja njegovih čelnika!

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…