Tradicionalna, privredno-turistička manifestacija Festival duvan čvaraka, jedanaesti po redu, održaće se u nedelju 9. oktobra 2016. godine, kraj Kolubare, ispred Centra za kulturu. Već u sedam sati ujutro predviđeno je potpaljivanje oranija. Svečano otvaranje manifestacije je tačno u podne, kada počinje i prigodan zabavni program, a nakon 16.00 časova biće poznati pobednici nadmetanja.
Predsednik Organizacionog odbora i član Gradskog veća  Andra Savčić, istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da se iz godine u godinu povećava broj učesnika Festivala duvan čvaraka i broj izlagača. Ove godine prijavili su se i takmičari iz Banja Luke, Slovenije i Slovačke.
„Do sada je prijavljeno preko 50 ekipa koje će se takmičiti, a procenjujemo da će ukupno biti više od 100 učesnika.  Mogućnost da se prijave, takmičari imaju do ponedeljka, tako da očekujemo da će taj broj biti i veći. Festival ima revijalni i takmičarski karakter, a u bogatom muzičkom programu, pored ostalih, učestvovaće orkestar RTS-a i njihovi gosti iznenađenja“, rekao je predsednik Organizacionog odbora Andra Savčić.
Organizator Festivala duvan čvaraka je Turistička organizacija Valjevo, pod pokroviteljstvom grada Valjeva i uz pomoć brojnih donatora i sponzora. „Veliko je interesovanje za učešće u ovoj manifestaciji. Pored takmičara, u okviru manifestacije održaće se i prodajna izložba starih zanata, sadnog materijala. Manifestacija izlazi iz lokalnih okvira i sve više ima onih koji su zainteresovani da učestvuju“, rekla je Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo.
Slavan Batočanin, član Organizacionog odbora rekao je na da se Grad i ove godine pobrinuo za to da obezbedi dve tone masti za takmičare i da će cena duvan čvaraka biti kao i prošle godine 1000 dinara po kilogramu. „U programu će učestvovati pet kulturno-umetničkih društava, a iz Londona dolazi naš Valjevac „Faith i Branko“koji će imati „Brexit Show“. O njima je BBC već napravio emisiju, izdali su CD za englesko tržište,  imali su turneje po Evropi, Australiji. Oni su izrazili želju da dođu u Valjevo i sviraju na ovoj manifestaciji“, rekao je Batočanin.
Za ovu manifesatciju grad Valjevo je budžetom predvideo 725.000 dinara.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …