I ove godine, MŠ”Živorad Grbić” nastavlja sa realizacijom programa namenjenim predškolcima i učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola. Početak realizacije ovih programa predvidjen je za oktobar a promocija Muzičkog Zabavišta, Pripremnog razreda i Muzičke radionice, održaće se  u ponedeljak i sredu od 18 časova u Svečanoj Sali škole.
Muzičko zabavište već čitavu deceniju okuplja mališane uzrasta od 5 i 6 godina. U okviru ovog programa koji vodi  prof. Tamara Milosavljević, mališani se upoznaju i razvijaju sve segmente muzičkog  obrazovanja kroz igru, pesmice, asocijacije i naravno stalne nastupe u okviru koncertnih aktivnosti škole.
Pripremni razred (mentor: prof. Svetlana Nenezić) namenjen je deci od 7 i 8 godina starosti koja su zainteresovana za  upis u muzičku školu. Ovaj program decu upoznaje sa svim onim  što ih u muzičkoj školi očekuje  i svakako znatno unapredjuje nivo  njihovih muzčkih sposobnosti u cilju bolje spremnosti za polaganje prijemnog ispita za osnovnu muzičku školu.
Muzička radionica je program namenjen deci od 6 do 8 godina starosti koja su zainteresovana za učenje instrumenta. Početni  program školovanja  u okviru radionice moguće je pohadjati   na sledećim  instrumentima:klavir, violina, harmonika, flauta i gitara. Ovaj program je idealna prilika za sve mališane kod kojih je talenat već vidljiv  da se upoznaju sa izabranim instrumentom i svoju muzikalnost razvijaju po naprednijem programu.
Svi navedeni oblici predškolskog programa valjevske muzičke škole kreirani su sa ciljem  da  od najranijeg uzrasta i valjevskoj deci pruže mogućnost muzičkog obrazovanja  ali i kao izvesna “provera” za svu decu kojima muzička škola  deluje primamljivo da upoznaju način njenog funkcionisanja i na vreme odluče da li vide sebe u njoj ili ne.
Predškolski program je jedan od najpopularnijih aktivnosti MŠ “Živorad Grbić” kroz kojih je do sada prošlo preko 1000 dece a najveći deo njih nastavio školovanje u osnovnoj muzičkoj školi. Promotivna aktivnost ovih programa počinje u ponedeljak u 10 časova, koncertom za predškolce valjevskih vrtića i nastavlja se do srede, 28. septembra kada zainteresovanu decu i roditelje očekuje  druga promocija programa u 18 časova u Sali škole.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …