Na Divčibarama je proteklog vikenda održana likovna kolonija „EHO,RUBOVI III“ čiji je cilj bio unapređenje kulturnih sadržaja na planinskoj visoravni nadomak Valjeva, ali i promocija prirodnih lepota, kao i turističkih potencijala.
„Priroda je inspirativno uticala na umetnike, a umetnici su doprineli oživljavanju planine. Atmosfera u koloniji je bila prijatna i radna, a umetnici su stvarali napolju i u posebnom prostoru koji je bio namenjen za njih. Ove godine izložba je imala međunarodni karakter, a samo tako se uspostavlja istinska umetnička saradnja. Istovremeno, promovišemo i turističku ponudu i van granica naše zemlje “, ocenio je Dejan Bogojević, tvorac ove likovne kolonije, književnik i likovni umetnik. Organizator likovne kolonije je časopis za književnost, umetnost i kulturu „AKT“, generalni pokrovitelj hotel „HEBA“, a projekat je sufinansirao grad Valjevo kroz konkurs za projekte u kulturi koji je završen u prvoj polovini ove godine.
Likovnu koloniju „EHO, RUBOVI III“ posetio je u subotu i gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović koji je ovom prilikom pružio podršku umetnicima i izrazio zadovoljstvo što su ovom manifestacijom obogaćeni kulturni sadržaji na Divčibarama. Gradonačelnik je ocenio da su ovakvi i slični sadržaji potrebni u cilju promovisanja prirodnih resursa valjevskog kraja ali i kulturne baštine.
Likovna kolonija na Divčibarama održana je treći put, a ovogodišnji učesnici su: Dragana Kuprešanin iz Beograda, Natalija Pulejkova Radeska iz Makedonije, Martina Andrejević iz Beograda, Radomir Ilić iz Valjeva, Dragana Grujičić iz Beograda, Tanja Lugonja iz Valjeva, Jasmina Mima Vasiljević iz Kragujevca, Jovanka Božić iz Valjeva, kao i organizatori iz „ART grupe AKT“ Dejan Bogojević, Danijela Padejski i Danijela Bogojević.
U okviru kolonije održana je i mini izložba svih brojeva časopisa „AKT“, a do kraja godine, dela nastala na likovnoj koloniji na Divčibarama, biće predstavljena na grupnoj izložbi u Valjevu.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …