Grad Valjevo će u subotu 17. septembra biti domaćin velike sportske republičke manifestacije-finala Seoskih olimpijskih igara. U brojnim atraktivnim disciplinama nadmetaće se preko 1500 takmičara iz 25 lokalnih samouprava Republike Srbije.
„Takmičenja će biti organizovana na pet lokacija u Gradu. Na Petom puku, na „Studentu“, u Hali sportova, u Prvoj osnovnoj školi, u streljani, a u slučaju kiše u OŠ“Nada Purić“. Svečano otvaranje manifestacije je u 10.00 časova na košarkaškom terenu „Student“. U ime gradonačelnika grada Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, koji će otvoriti manifestaciju, Grada Valjeva i Organizacionog odbora, pozivam naše sugrađane i vas medije da prisustvujete svečanom otvaranju manifestacije. Takođe vas pozivam da ispratite sportska nadmetanja, koja će biti atraktivna i zanimljiva. Grad Valjevo je pokrovitelje ove manifestacije i u proteklom periodu održavala su se takmičenja u valjevskim selima gde smo, samo u finalu nedavno imali preko 280 takmičara. To govori u prilog činjenici da je ovo dobar način da upotpunimo sadržaje u našim selima i da okupimo mlade ljude“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Milan Gajić, predsednik Organizacionog odbora manifestacije i odbornik u Skupštini grada Valjeva. On je ovom prilikom istakao da će grad Valjevo kroz niz podsticajnih mera podržati razvoj poljoprivrede u valjevskom kraju, jer je uz privredu, okosnica daljeg razvoja Valjeva upravo u poljoprivredi.
Predsednik Saveza za rekreativni sport Srbije prof. dr Predrag Gavrilović istakao je ovom prilikom da je ovo tradicionalna manifestacija koja se održava od 1974. godine. „Uspeli smo da održimo ovu manifestaciju i očekujemo da će u Valjevu biti jedan veliki broj finalista koji će se pojaviti, mi očekujemo oko 1500 učesnika. Suština je da stimulišemo i podržimo sportska takmičenja na najnižem nivou. Valjevo je do sada uspelo da u svojim ruralnim sredinama organizuju aktivnosti koje bi trebalo da pomognu mladima, ali i odraslima da participiraju što više u sportskim aktivnostima. Veliki broj istraživanja ukazuje na to da bavljenje sportom je najznačajniji faktor prevencije razvoja velikog broja bolesti. Cilj nam je da na ovom nivou takmičenja imamo što više učesnika. Mi u Srbiji imamo i do 80.000 takmičara koji su na celoj teritoriji zemlje učestvovali u ovoj manifestaciji“, rekao je ovom prilikom Gavrilović i dodao da od grada Valjeva, kao domaćina, očekuje da će organizacija biti na najvišem mogućem nivou.
Na konferenciji je govorio i Rade Marković, sekretar Organizacionog odbora koji je najavio koje će discipline biti zastupljene na takmičenju. Fudbal, višeboj, skok u dalj iz mesta, višeboj, basket, pikado, nadvlačenje konopca, rvanje, odbojka, šah, stoni tenis, samo su neke od brojnih atraktivnih disciplina koje će biti zastupljene na takmičenju.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…