Pokret „Dosta je bilo“ obaveštava javnost da primedbe Pokreta iznete u toku Javne rasprave o izmenama i dopunama Statuta grada Valjeva, kao ni primedbe date na samoj komisiji, nisu usvojene, pa izjave predsednika Komisije za izmene i dopune Statuta grada Valjeva i zamenika predsednika Skupštine Grada Milana Milutinovića jednostavno nisu tačne.
Tačno je da je član komisije ispred Pokreta „Dosta je bilo“ upozorio komisiju da je ista izašla iz svojih ovlašćenja i tačno je da je, i pored toga, komisija prvobitno većinski donela odluku mimo ovlašćenja, a da je posle naprasno promenila odluku.
Nije tačno ni to da je komisija usvojila primedbe Pokreta „Dosta je bilo“, a tiču se povećanja članova Gradskog veća i proširenja ovlašćenja gradonačelnika. Pokret „Dosta je bilo“ se ne slaže sa povećanjem broja članova Gradskog veća bez sagledanih potreba i bez navođenja konkretnih oblasti za koje bi ti članovi trebalo da budu zaduženi, a poseban problem leži u činjenici da ni prilikom izbora sadašnjih članova nije rečeno ko će za koju oblast biti zadužen, niti šta ga to kandiduje za tu oblast, sem partijske knjižice neke od članica neprincipijelne koalicije koja je trenutno na vlasti. Ne slažemo se ni sa tim da se povećavaju ovlašćenja gradonačelniku koji ne poštuje sud, a posebno se ne slažemo da mu se da ovlašćenje da samostalno raspolaže imovinom grada, a da ista prethodno nije detaljno popisana, uključujući i finansijski popis imovine, kao i da nije donet plan raspolaganja istom. Smatramo da ovlašćenja koja planiraju da se daju gradonačelniku nisu put za eliminaciju korupcije i nisu u skladu sa poglavljima 23 i 24, koje je Republika Srbija otvorila u pregovaračkom procesu sa Evropskom Unijom.
Pokret „Dosta je bilo“ ništa i ne očekuje od nedemokratske vlasti u Gradu Valjevu koja odluke donosi bez jasnog plana, razrešava funkcionere sa funkcija bez ikakvog objašnjenja, bez merenja radnog učinka i postavlja na njihova mesta partijski podobne bez konkursa i to bez potrebnih kvalifikacija i jasnih biografija. Jedan od mnogobrojnih primera je svakako i razrešenje i postavljenje načelnika komunalne policije. Brutalnost, koju je i fizički iskazao sadašnji gradonačelnik grada Valjeva prema komunalnoj policiji, sada se nastavlja razrešenjem načelnika i postavljanjem osobe na čelo komunalne policije bez konkursa i bez potrebnih kvalifikacija za ovo radno mesto. Nažalost, ovo je samo jedan od mnogobrojnih primera koji nas utabanim stazama vodi u mračnu budućnost čije je ogledalo korupcija, partijsko zapošljavanje i traćenje novca poreskih obveznika.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …