Prva škola SuanPan mentalne aritmetike u našem regionu, SMAART Valjevo, počela je sa radom 3. septembra, u prostorijama u Karađorđevoj 111.
Rad Škole zasniva se na metodi „SuanPan“, obrazovno-razvojnom programu za isticanje potencijala svakog deteta, koji se bazira na korišćenju kineske računaljke (abakusa). Ovaj međunarodni program u Srbiji se primenjuje u poslednje tri godine kod dece od 5 do 14 godina. Kurs mentalne aritmetike Škole SMAART traje devet  meseci, časovi se održavaju subotom i nedeljeom, a nakon njega polaznici, koji su razvrstani u tri starosne grupe, u stanju su da rade složene matematičke operacije sa višecifrenim brojevima, bez pomoći računaljke ili digitrona.
Naime, tokom kursa mentalne aritmetike kod polaznika se razvija bolja pažnja, jača koncentracija, moć usvajanja gradiva, bolja memorija i refleksi, a na viši nivo se podiže kreativnost, logika i analitičke veštine deteta, s obzirom da „SuanPan“ metoda pomaže razvijanju obe hemisfere mozga. Ono što deca steknu tokom kursa mentalne aritmetike, ostaje kao njihova trajna sposobnost, kao jednom naučena vožnja bicikle.
Zbog velikog interesovanja, drugi ciklus upisa u Školu SMAART produžen je do 22. septembra, a Škola “otvara vrata” za svu zanteresovanu decu i roditelje subotom i nedeljom, u periodu od 9.30 do 14 časova, kako bi se upoznali sa sistemom i načinom rada.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…