Povodom završetka Školice plivanja, koja se već tradicionalno realizuje u okviru implementacije Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva, juče je 150 mališana dobilo diplome. Oni su tokom letnjeg raspusta, pohađali Školicu u tri grupe i prošli su program obuke koji predviđa realizaciju 40 časova, kako bi mališani savladali osnove plivanja. Kroz ovaj program koji finansira grad Valjevo, do sada je skoro 1000 dece uzrasta 7-8 godina prošlo obuku. Grad Valjevo Školicu plivanja realizuje u saradnji sa Plivačkim klubom „Valis“ i Ustanovom za fizičku kulturu „Valis“.
U ime grada Valjeva i gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, na uspešno završenoj obuci, mališanima je čestitao pomoćnik gradonačelnika Saša Simić. „Nastavite da se bavite ovim sportom, plivanjem ili vaterpolom. Grad će uvek podržavati ovakve i slične programe koji su namenjeni deci. Ove godine imamo 150 dečaka i devojčica koji su uspešno završili Školicu plivanja, nadamo se da ćemo sa Ustanovom za fizičku kulturu „Valis“ realizovati saradnju kroz ovaj program i u zimskim uslovima“, rekao je ovom prilikom pomoćnik gradonačelnika Saša Simić.
Branislav Kovačević, predsednik Plivačkog kluba „Valis“ istakao je ovom prilikom važnost realizacije ovog programa. „Ako uzmemo u obzir da je do sada 1000 dece kroz ovaj program naučilo da pliva, moramo da istaknemo važnost te činjenice, jer u svetu tokom samo jedne godine preko 300.000 izgubi život u vodenim površinama pre svega zbog toga što nisu znali da plivaju. Postoji jedna fraza koja je opravdana, a to je da je plivačka pismenost jednako važna kao i jezička pismenost. Važno je da nastavite da se bavite sportom“, rekao je Kovačević i predstavio instruktore koji su ovog leta radili sa decom.
Na uspešno završenoj obuci deci je čestitao i Aleksandar Mijailović, direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“. „Drago mi je što je ustanova, zajedno sa Gradom i plivačkim klubom, izašla vama u susret. Tako će biti i narednih godina, a pozivamo vas da posetite SRC „Petnica“ i u zimskoj sezoni“, rekao je Mijailović.
Svečanoj dodeli diploma prisustvovali su instruktori, koordinatori, roditelji, staratelji mališana. Inače, programima i projektima kroz Lokalni plan akcije za decu grada Valjeva, u 2016. godini biće obuhvaćeno preko 900 dece.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …