Emisija „Znanje imanje“, koja se uz „Dnevnik“ i emisiju „Dozvolite“, emituje u programima Radio Televizije Srbije već 45 godina, a čiji je autor i urednik proteklih 16 godina Jasmina Nikitović Stojičić, u nedelju 4. septembra u terminu od 11 do 12 časova na prvom programu RTS, biće posvećena poljoprivredi valjevskog kraja.
Ekipa emisije „Znanje imanje“, koju prema istraživanjima gleda preko milion gledalaca, sa urednicom Jasminom Nikitović Stojičić, boravila je u Valjevu tri dana, a danas su bili gosti gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića. U razgovoru je bilo reči o pravcima razvoja poljoprivrede valjevskog kraja, sa akcentom na organsku proizvodnju, podsticajnim merama koje grad Valjevo preduzima, planovima rukovodstva grada u realizaciji konkretnih programa i projekata koji će pomoći poljoprivrednicima, kao i o budućoj saradnji sa medijima u cilju promocije poljoprivrednih resursa valjevskog kraja. Ovom prilikom dogovoreno je da jedna od narednih emisija „Znanje imanje“ bude posvećena organskoj proizvodnji u valjevskom kraju, a ekipa ove emisije snimaće i na manifestaciji „Dani gljiva“ koja se održava 1.i 2. oktobra na Divčibarama.
U emisiji „Znanje imanje“, o poljoprivredi valjevskog kraja, osim gradonačelnika grada Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, govoriće Andra Savčić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, stručnjaci Savetodavne poljoprivredne službe, direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić. Između ostalog, u emisiji će biti reči o uzgoju sjeničkih ovaca, proizvodnji šljive i mleka. Televizijska ekipa snimala je gazdinstva poljoprivrednih proizvođača Obrada Kostadinovića, Ljubisava Mićića, Dragana Golubovića i Snežane Jevtić.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…