U Donjim Leskovicama održano je finale Seoskih olimpijskih igara, manifestacije čiji je pokrovitelj grad Valjevo, a cilj je afirmacija pre svega tradicionalnih sportskih nadmetanja, kao i organizacija sadržaja koji će okupiti mlade na selu. Ukupni pobednik u kategoriji pripadnica nežnijeg pola je ekipa iz Valjevske Kamenice, a u kategoriji muškaraca ekipa iz tri sela: Gornje i Donje Leskovice i Lelić. U finalu se nadmetalo preko 280 takmičara iz 16 sela valjevskog kraja.
„Cilj rukovodstva grada Valjeva, na čelu sa dr Slobodanom Gvozdenovićem, je da mladi ostanu na selu. Za taj cilj se moramo zalagati, pre svega omogućiti im bolje životne uslove, da mogu da se bave poljoprivredom i da od toga dobro žive. Grad Valjevo planira da budžetom u narednoj godini opredeli veća sredstva za poljoprivredu i to se pre svega odnosi na subvencije koje će dobijati poljoprivredni proizvođači i mere podrške razvoja agrara“, istakao je na otvaranju manifestacije Milan Gajić, odbornik u Skupštini grada Valjeva i predsednik Komisije za organizaciju manifestacije.
On je najavio da će se centralno republičko takmičenje Seoskih olimpijskih igara održati sredinom septembra u Valjevu kada će se nadmetati preko 1500 učesnika iz 23 lokalne samouprave Republike Srbije.
U finalu Seoskih olimpijskih igara žene su se takmičile u devet disciplina. Ekipa iz Valjevska Kamenica bila je najbolja u basketu, šahu, kao i u skoku u dalj iz mesta. U streljaštvu je pobedila je ekipa iz dva sela Klinci i Žabari, u odbojci ekipa iz Beloševca i Petnice, u disciplini narodni višeboj i pikado ekipa iz Valjevske Loznice, u stonom tenisu ekipa iz Popučaka, a u krosu ekipa iz Petnice i Beloševca.
Ukupni pobednik među muškim ekipama- ekipa iz tri sela Gornje i Donje Lekovice i Lelića bila je najbolja u odbojci, basketu, stonom tenisu, narodnom višeboju i u disciplini narodno rvanje. Ekipa iz Petnice i Beloševca bila je najbolja u bacanju kamena s ramena, u šahu, skoku u dalj iz mesta kao i u krosu. U pikadu i rukometu pobedila je ekipa iz Valjevske Kamenice. U streljaštvu je najbolja bila ekipa iz sela Klinci i Žabari, a u nadvlačenju konopca najbolja je bila ekipa iz Petnice. Najuspešnijim ekipama su dodeljene medalje i pehari.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…