Sinoć je u IUS „Radovan Trnavac Mića“ otvorena izložba venecuelanskog umetnika, pod nazivom „Venecuela na platnima Valtera De Leona“. Direktorka Mirjana Vojić je pozdravila brojne goste, a posebno prvog sekretara Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu gospodina Oskara Suolagu, tehničkog sekretara i prevodioca gospođu Jelenu Tulić Sebaljos, koji su sa svojim kolegama, šefom misije Ambasade Venecuele u Srbiji gospođom Dijom Nader de el Andari i gospodinom Darvinom Kastiljom, savetnikom Ambasade, uložili puno ljubavi i truda u organizaciji i realizaciji ove izložbe. Direktorka Vojić uputila je jedno veliko hvala stalnom saradniku, kolegi i prijatelju Miroljubu Filipoviću Filimiru, doskorašnjem predsedniku Nezavisnog sindikata likovnih umetnika Srbije, čoveku, koji zastupa ideju da je umetnost jezik koji razume cela planeta i koji je spojio IUS sa predstavnicima Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu.
Izveden je ovom prilikom prigodan kulturno umetnički program. Za dobrodošlicu gostima kamerni hor Emanuel iz Valjeva otpevao je staru srpsku pesmu „Hajde Jano“. Potom je plesna grupa „Venecuela“ izvela tradicionalni ples Horopo, a vokalno-instrumentalni sastav Ambasade Venecuele izveo je numere „Alma Ljanera“ i „Frenesi“. Gosti su mogli videti i ples „Đavoli iz Jarea“, koji se kao deo religijskog festivala organizuje na praznik Telovo u San Fransisku Jareu, u Saveznoj državi Miranda u Venecueli. Vokalno-instrumentalni sastav izveo je i numere „Baćata Rosa“, velikog umetnika Huana Luisa Gere, poznatu pesmu „Komandante Če Gevara“ i „La Kaza de Fernando“. Publici se predstavila i plesna grupa „Venecuela“.
Nakon kulturno zabavnog programa goste je pozdravio zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić, istakavši da je ovo jedan lep skup sa predivnim programom, koji zaslužuje nastup i na velikoj sceni.
Prvi sekretar Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu Oskar Suolaga se zahvalio gostima rečima: „Mnogo vam hvala što ste večeras ovde sa nama, što ste sa Venecuelom na otvaranju ove izložbe. Želim vam dobrodošlicu na otvaranju ove izložbe, gde ćemo biti u mogućnosti da predstavimo jedan mali deo naše prelepe zemlje ovekovečene u ovim platnima“. Zahvalio se na divnoj saradnji gradskim vlastima i predivnim ljudima iz galerije.
„Ono što je najlepše što nam se događa jeste to da smo u mogućnosti da razmenimo i podelimo jedni sa drugima našu kulturu, našu muziku i na taj način približimo naše dve zemlje“, rekao je prvi sekretar Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu Oskar Suolaga otvarajući izložbu.„Ono što je najlepše što nam se događa jeste to da smo u mogućnosti da razmenimo i podelimo jedni sa drugima našu kulturu, našu muziku i na taj način približimo naše dve zemlje“, rekao je prvi sekretar Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu Oskar Suolaga otvarajući izložbu.„Ono što je najlepše što nam se događa jeste to da smo u mogućnosti da razmenimo i podelimo jedni sa drugima našu kulturu, našu muziku i na taj način približimo naše dve zemlje“, rekao je prvi sekretar Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu Oskar Suolaga otvarajući izložbu.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …