U nedelju 31. jula je održan deveti po redu Dan kupine na Stavama. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i najavio formiranje velikih centara u kojima mogu da se proizvode kupina, malina i sve ono što srpski seljak radi već vekovima. „Uradićemo infrastrukturu, pokušaćemo da vratimo što više mladih ljudi na selo, a mladi će shvatiti da mogu da žive u gradu i rade na selu, da imaju sve socijalne i kulturne sadržaje. Treba samo da sačekamo formiranje nove srpske Vlade, a onda ću ja zajedno sa saradnicima posetiti resornog ministra i tražiti što više sredstava da se uloži u valjevski kraj. Trudiću se da nova gradska vlada omogući povratak mladih na selo, da im omogućimo da dobiju mnoge povlastice kako bi se vratili na selo“, rekao je gradonačelnik dr Gvozdenović.
Manifestacija „Dan kupine“ na Stavama već devetu godinu okupila je proizvođače ovog voća, a i veliki broj posetilaca.
Na štandovima ove manifestacije našli su se proizvodi od kupina, kao i rukotvorine vrednih žena iz mnogih krajeva Srbije. Nije izostao ni kulturno umetnički program, sportske aktivnosti, program u pravljenju gulaša i lekarski pregledi-preventivna zdravstvena akcija.
Dani kupine svake godine su sadržajno bogatiji i uz dobru organizaciju manifestacija dobija sve veći značaj. Unaprediti poljoprivrednu proizvodnju, a samim tim stvoriti dobre uslove za život na selu, pre svega za mlade je cilj koji su organizatori manifestacije postavili.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …