Deveta po redu privredno-turistička manifestacija “Dani kupine 2016.“ održaće se u nedelju 31. jula 2016.godine u selu Stave kraj Valjeva, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
Predsednik Organizacionog odbora Đorđe Pavlović je istakao da manifestacija ima za cilj da predstavi i popularizuje poljoprivredne i turističke potencijale Stava i čitavog valjevskog kraja. Program predviđa izložbu kupina i proizvoda od kupina, otvaranje manifestacije, kulturno-umetnički program i za sam kraj proglašenje pobednika. Pavlović je naglasio da će gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović u 11.30 časova i zvanično otvoriti ovu manifestaciju.
Po rečima dugogodišnjeg člana Organizacionog odbora ove manifestacije Zorana Lukića u nedelju 31. jula na Stavama se održava deveta po redu kupinijada u organizaciji građana MZ Stave, a uz veliku pomoć Regionalne privredne komore Valjevo, TO Valjevo, Zavoda za poljoprivredu Valjevo i mnogih društvenih, javnih, privatnih preduzeća i pojedinaca, a sve pod pokroviteljstvom grada Valjeva. Sama manifestacija počinje u nedelju u 10.00 časova izložbom kupina i proizvoda od kupina, što je i osnov ove manifestacije. Prateći program predviđa izložbu domaće radinosti – narodno stvaralaštvo, gastro fest, sportske aktivnosti i lekarske preglede. Na manifestaciji će nastupiti kulturno umetničko društvo „Izvor“iz Valjeva.
Očekuje se veliki broj posetilaca i učesnika, a i učešće od preko 20 izlagača do danas prijavljenih.
Na manifestaciji „Dani kupine“ imaće priliku da svoje proizvode predstave turističke organizacije iz Bijeljine, Loznice, Krupnja, Osečine, Ljubovije, Ljiga, Mionice i Lajkovca, istakla je direktorka TO Valjevo Ana Marković.
Manifestacija “Dani kupine“ okuplja veliki broj gostiju i posetilaca kako iz Valjeva, tako i iz drugih krajeva, koji učestvuju u programu i svakako doprinose njegovom poboljšanju.
Organizatori su istakli da su se i ove kao i prethodnih godina potrudili da što veći broj učesnika bude nagrađen, tako da je predviđen veliki broj nagrada iz oblasti proizvodnje kupina. Tako će biti nagrađeni najbolji kupinjaci, najveći kupinjaci i najuređeniji kupinjak. Naglašeno je i da ekipe Zavoda za poljoprivredu već par dana vredno rade na terenu i obilaze kupinjake koji su prijavljeni za izložbu.
Svakako na ovaj način Mesna zajednica Stave pokušava da ostvari razvoj kad je reč o promociji seoskog turizma.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …