Letnja basket liga održaće se od 20. do 28. jula na otvorenom terenu „Student“. Organizator je Košarkaški klub „Student“, a pokrovitelj je grad Valjevo. Predstavnici organizatora Miroslav Ristivojević i Radomir Simić su pozvali Valjevce da od srede 20. jula, od 17.00 časova prisustvuju ovom takmičenju, koje se organizuje po svim pravilima FIBA. Letnja basket liga će se od iduće godine bodovati za prvenstvo Srbije u basketu „tri na tri“.
Radomir Simić, u ime organizatora turnira, Košarkaškog kluba „Student“, rekao je da će učestvovati takmičari u svim kategorijama- od pionira do veterana.
„Ove godine smo u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije (KSS), uvrstili Letnju basket ligu u kalendar KSS. Promovišu se pravila basketa „tri na tri“, koji je postao i olimpijska disciplina. Ova Basket liga je u velikoj meri posvećena deci i najveći broj ekipa koje su prijavljuju su pionirske, kadetske i juniorske ekipe. Do sada se javilo oko 30 ekipa, a svake godine se prijavi oko 40 ekipa. Ove godine su prijavljene i četiri ekipe devojčica, što nas raduje, jer još uvek nemamo klub koji se bavi ženskom košarkom“, naglasio je Radomir Simić.
Nagradni fond je 100.000 dinara. Prvoplasirana ekipa dobija 60.000, drugoplasirana 30.000 i trećeplasirana 10.000 dinara. Za ostale kategorije su obezbeđeni pehari i medalje za prva tri mesta.
Komesar za takmičenje Miroslav Ristivojević je pojasnio najvažnija pravila ovog takmičenja:
„Modifikovana su pravila u odnosu na basket koji se uobičajeno igra, ali su to zvanična pravila FIBA. Prijavljuju se četiri igrača, koja čine jednu ekipu. Tri igrača su na terenu. Ne postoji brojanje faulova po igraču. Tim se kažnjava bonusom i to kada se napravi više od pet faulova slobodnim bacanjem, a više od devet faulova slobodnim bacanjem i loptom sa strane. Za više od 11 faulova protivnička ekipa dobija dva slobodna bacanja i loptu sa strane. Lopta posle koša pripada ekipi koja je primila koš.“
Prijava ekipa je u agenciji „Sofing“, Pantićeva 61, ili preko sajta www.letnjabasketliga.info. Kotizacija za prijavu je 1000 dinara od pionirske do juniorske selekcije, 1.500 za juniorski tim i 6.000 dinara za seniorsku ekipu.
Pokrovitelj 18. Letnje basket lige je grad Valjevo, koji je za ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju izdvojio 200.000 dinara.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …