U Petnici kraj Valjeva, u renoviranom objektu u okviru društveno odgovorne akcije „52 pošte za 52 nedelje“,u petak je otvorena poštanska poslovnica, 27 po redu od početka godine, koja će za oko 3000 meštana Petnice olakšati svakodnevicu uz uštedu vremena, jer više neće morati da putuju do Pošte u Valjevu.
Grad Valjevo je uložio 4,8 miliona dinara u kompletnu rekonstrukciju objekta u Petnici pod čijim će krovom biti pošta, ambulanta i mesna kancelarija, dok su radnici Pošte Srbije priveli nameni ustupljeni poslovni prostor, opremili ga standardizovanim poštanskim sredstvima i informatički povezali u jedinstvenu aplikaciju Post-tis, tako da će sve usluge biti jednostavne, brze i sigurne, a dostupne radnim radima od 9.00 do 14.00 časova.
Poštansku poslovnicu obogaćenu internet kutkom, kao posebnim darom Pošte Srbije, meštanima, privrednicima, brojnim turistima, naučnim radnicima i mladim talentima koji dolaze u Istraživačku stanicu „Petnica“, svečano je predao na upotrebu Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“.
On je istakao ovom prilikom da je Grad Valjevo uložio značajna sredstva da rekonstruiše objekat u Petnici. „To su važni koraci koji obećavaju da novo rukovodstvo Grada ide u dobrom pravcu. Mi, kao veliko javno preduzeće pomoćićemo Valjevu, ali i drugim lokalnim samoupravama u Srbiji. Ključna smernica Vlade Republike Srbije i ekonomske politike je otvaranje novih radnih mesta, ali ne manje bitno je i da se sačuvaju postojeća. Pošta Srbije ima 15 000 zaposlenih, koji imaju redovne i sigurne zarade i obezbeđen posao. Sačuvaćemo radna mesta samo novim poslovima i starim koje ćemo raditi na novi način. Širimo poslovnu mrežu i idemo u susret građanima Srbije. Omogućićemo građanima Srbije kvalitetne usluge, a tamo odakle odlaze poslovne banke, mi ćemo biti prisutni. Za godinu dana smo otvorili 500 menjačnica širom Srbije, a vrata otvaramo elektronskoj trgovini i imamo nameru da budemo lider u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“.
Otvaranju Poštanske poslovnice u Petnici prisustvovao je i narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Mihailo Jokić. On je ovom prilikom naglasio da će kao narodni poslanik učiniti sve da se u objektu u Petnici uskoro otvori i ambulanta, kako bi ovdašnji meštani imali kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu. „Sačekaćemo da se formira nova Vlada Republike Srbije, sačekaćemo novog ministra, a nakon toga ćemo u najbržem mogućem roku otvoriti ambulantu, a Dom zdravlja i bolnica će pomoći da potrebni zdravstveni radnici budu na raspolaganju meštanima. Na taj način će celokupna primarna zdravstvena zaštita naših sugrađana u ovom delu Grada, biti na znatno višem nivou“, rekao je narodni poslanik dr Mihailo Jokić.
Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović naglasio je ovom prilikom da je otvaranjem poštanske poslovnice i uskoro ambulante, upotpunjen važan kompleks u Petnici gde se nalazi Istraživačka stanica „Petnica“, kao i sportsko-rekreativni centar sa bazenima. „Ovde se nalazi i značajan lokalitet Petnička pećina, ali i crkva. Nastojaćemo da i u ostalim mestima kao što je Pričević otvorimo poštu i da na taj način poštanske usluge budu što dostupnije našim sugrađanima. Ovde će biti i ambulanta i učinićemo sve da primarna zdravstvena zaštita bude dostupna svim građanima, a posebno na seoskom području“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.
Nova poštanska poslovnica koristiće i pravnim licima i privrednicima. Tako su i prvi korisnici bili potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara“, koja je zbog velikog interesovanja produžena do kraja septembra do kada su na snazi i povoljnosti za uslugu Biznis paket. Ovom prilikom u Valjevu, potpisani su ugovori sa Ustanovom za fizičku kulturu „Valis“ i Istraživačkom stanicom „Petnica“, sa kojom je dogovoreno izdavanje personalizovane poštanske marke povodom 35 godina ove ustanove.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …