Gradsko veće održalo je prvu sednicu u novom sazivu sa 33 tačke dnevnog reda. Na današnjoj sednici utvrđen je predlog plana generalne regulacije za deo naseljenog mesta „Gornja Grabovica“, predlog odluke o izradi detaljne regulacije za rekonstrukciju i adaptaciju dalekovoda DB „Valjevo-Kosjerić“, kao i predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju kamenoloma u delu naseljenog mesta Zabrdica. Članovi Veća utvrdili su i predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2016. godini za koji je predviđeno 65 miliona dinara. Osnovni cilj ovog programa je raspodela sredstava budžetskog Fonda za finansiranje planova, programa, projekata i drugih aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine i unapređenje stanja životne sredine na teritoriji grada Valjeva, kao što su kontrola kvaliteta vazduha, merenje nivoa komunalne buke, nabavka linije za selekciju otpada i drugo.
Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Valjeva za 2016. godinu, a utvrđen je i predlog Strategije upravljanja rizicima.
Utvrđen je i predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Valjeva za 2015. godinu, kao i predlog odluke o izmeni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za 2015. godinu.
Odluka o zaštitniku građana grada Valjeva koja se našla pred članovima Gradskog veća omogućiće da od 1. januara 2017. godine počne sa radom zaštitnik građana u Valjevu.
Na današnjoj sednici utvrđen je predlog odluke o prestanku važenja odluke o usklađivanju odluke o obrazovanju robnih rezervi grada Valjeva, predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju Javnog preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“, kao i predlog odluke o stipendiranju i dodeli sredstava za podsticanje obrazovanja i usavršavanja nadarenih učenika i studenata. Ovom odlukom se uređuju uslovi, kriterijumi i postupak dodele stipendija i dodele sredstava za podsticanje obrazovanja i usavršavanja nadarenih učenika i studenata sa prebivalištem na teritoriji grada Valjeva.
Članovi Veća utvrdili su i predlog zaključka o prihvatanju plana razvoja Industrijske zone „Stefil“ za period do 2019. godine. Prihvaćen je i predlog Programa razvoja sporta Valjeva od 2016. do 2020. godine. Utvrđivanjem predloga Odluke o finansiranju potreba i interesa građana u oblasti sporta omogućiće se usklađivanje sa novim Zakonom o sportu, u okviru uređivanja bližih uslova, kriterijuma, načina i postupaka dodele sredstava iz budžeta grada Valjeva.
Utvrđen je i predlog odluke o dopuni odluke o načinu upotrebe simbola grada Valjeva, predlog odluke o izmeni odluke o javnom prevozu putnika, kao i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o obrazovanju mesnih zajednica.
Veće je utvrdilo i predlog programa korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2016. godini, kao i predlog izmene i dopune programa obnove objekata javne namene u nadležnosti Grada.
Prihvaćen je i predlog zaključka o usvajanju programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u 2016. godini, a utvrđen je i pravilnik o kriterijumima i postupku za dodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u poljoprivredi. Sredstva za finansiranje mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opredeljena su Odlukom o budžetu grada i iznose osam miliona dinara.
Programom kontrole kvaliteta vazduha u ovoj i narednoj godini, koji je prihvaćen na današnjoj sednici Gradskog veća, uspostavlja se lokalna mreža mernih mesta za praćenje kvaliteta vazduha.
Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti na programa rada Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ za 2016. godinu, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program rada Zdravstvene ustanove Apoteka Valjevo.
Pored ostalog, Gradsko veće na današnjoj sednici utvrdilo je i predlog zaključka o povlačenju iz skupštinske procedure predloga odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Valjeva, kao i predlog zaključka o povlačenju iz skupštinske procedure predloga odluke o povećanju osnovnog kapitala Javnog preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …