Karavan „Moja Srbija“ boravio je u petak u Valjevu, u okviru promotivnog obilaska gradova u Srbiji, s ciljem promocije turizma 14 gradova.
Naš grad je na ovaj način već predstavljen u osam gradova, a ovaj, deveti karavan bio je prilika da Valjevci vide i turističku ponudu Beograda, Novog Sada, Užica, Kragujevca, Čačka, Niša Zrenjanina, Sombora, Novog Pazara, Požarevca, Kruševca, Vranja, Zaječara, ali i okolnih opština -Ljiga, Lajkovca, Kosjerića…
Cilj karavana je da približi turistima lepote naše zemlje, kako bi izabrali domaće destinacije kao odredište na kojima će provesti godišnji odmor.
Karavan „Moja Srbija“, goste i učesnike programa, pozdravio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Istakao je da je Valjevo jedan od najznačajnijih gradova u srpskoj istoriji, da je to grad koji ima čime da se podiči i šta da ponudi:
„Od venca planina, do manastira Ćelije i Lelić, znamenite Brankovine, Muzeja…Lepo se osećajte u našem gradu, za koga bivši gradonačelnik, pola u zbilji, pola u šali, kaže da je centar galaksije. Videćete da je Valjevo veoma interesantan grad“, rekao je gradonačelnik Valjeva. Gradonačelnik je potom obišao sve štandove i razgovarao sa predstavnicima turističkih organizacija koje su danas boravile u Valjevu.
„Imamo prelepe planine, banje, reke, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, ali ono čime se mi naročito dičimo, jeste naše gostoprimstvo. Naši gosti koji dolaze iz inostranstva, upravo nam na to skreću pažnju. Utisak je nakon prošlogodišnjeg karavana, da su se naši građani mnogo bolje upoznali za turističkom ponudom svoje zemlje. Ne kažemo da treba da se odreknete odmora koje ste zaslužili za godinu dana rada. Treba da odete na more, ali možete da upoznate i mnoge lepe delove naše zemlje. Pozivam vas da učestvujete u nagradnoj igri „52 vikenda- koliko poznajem Srbiju“ i osvojite privlačne nagrade, jer na taj način možete upoznati, u našem aranžmanu i neke delove naše zemlje“, rekla je predstavnica Turističke organizacije Srbije.
Posetioce kravana, koji je u Valjevu organizovan na platou Centra za kulturu, uz podršku Turističke organizacije Valjeva, pored štandova gradova i opština, dočekao je i bogat kulturno-umetnički program, koji su pripremili Valjevci. Nastupila su valjevska kulturno-umetnička društva, hor „Abrašević“, plesni studio „RMP“, horić „Srculence“, bubnjari Branka Popovića, učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“ i bend Lazara Avramovića.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …