Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić održali su u petak 24.06. sastanak sa zaposlenima u Domu zdravlja. Poslovanje, rad, aktivnosti, planovi i problemi Doma zdravlja bile su teme sastanka.
Gradonačelnik je ovom prilikom naglasio da će grad Valjevo posebnu pažnju posvetiti unapređenju primarne zdravstvene zaštite. „Spremni smo na svaki vid saradnje, da učestvujemo aktivno u nabavci dijagnostičke i druge neophodne opreme. Takođe, podržaćemo i osnivanje Regionalne hitne službe, jer smatramo da je to od izuzetne važnosti “, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.
„Od novog rukovodstva imaćete puno razumevanje, pratićemo vaše zahteve i sve ono što evidentirate kao probleme. Došli smo da vam pomognemo i da čujemo koji su vaši zahtevi, predlozi i sugestije, kako bi učinili sve u okviru mogućnosti. Očekujemo vrlo brzo novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, tim zakonom će određene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti biti poverene privatnim ordinacijama i privatnim Domovima zdravlja, tako da ćete imati oštru konkurenciju. Očekujem da ćemo imati intenzivnu saradnju prilikom rešavanja problema sa kojima se suočavate, ali i prilikom realizacije zajedničkih aktivnosti“, ocenio je gradonačelnik.
Zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić naglasio je ovom prilikom da će nova gradska vlast biti krajnje dobronamerna prema Domu zdravlja i da pare ne bi trebalo da budu problem, jer je adekvatna zdravstvena usluga od izuzetnog značaja.
„Pokazalo se da su ambulante takođe od značaja u smislu dostupnosti zdravstvene usluge građanima. Mi smo u ovoj državi sve stariji i imamo problem sa dostupnošću i prilasku ljudima kojima treba da ukažemo neku pomoć i to je ogroman problem. Trebalo bi da vam se nabave dva-tri džipa, jer vi imate mnogo posla na terenu. Nama je najvažniji zadatak da pomognemo našim građanima i da oni imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je mr Dragan Jeremić koji je ovom prilikom ukazao i na probleme sa higijenskim uslovima u zdravstvenim institucijama naglasivši da se oni moraju rešavati.
Dr Zaven Der Hazarjan, direktor Doma zdravlja istakao je da su zaposleni u Domu zdravlja ponosni na činjenicu da je ovo jedna od prvih poseta novog rukovodstva jednoj ustanovi čiji je osnivač Grad. On je govorio o investicionim ulaganjima u protekloj i ovoj godini.
„Dom zdravlja Valjevo je u periodu od septembra meseca 2015. godine uložio znatna sredstva u objekte i opremu. U septembru mesecu 2015. godine urađena je rekonstrukcija krova na zgradi Stomatologije i započeti su radovi na adaptaciji potkrovlja za potrebe pojedinih službi Doma zdravlja. U novembru mesecu 2015 godine započeta je sanacija sanitarnih čvorova u Stomatološkoj službi.
Iz budžeta grada Valjeva izdvojena su sredstva za kupovinu namenskog frižidera za čuvanje vakcina, merne vage za Službu za zdravstenu zaštitu dece. Nabavljene su dve automatske rampe, od kojih je jedna postavljena na ulaz službenog parkinga, a druga na prilaz službenim prostorijama Službe za hitnu medicinsku pomoć sa sanitetskim transportom. Nabavljena je mašina za pranje i sušenje podova čime je omogućeno poboljšanje higijenskih uslova u Domu zdravlja. U martu 2016 godine započeta je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na centralnom objektu Doma zdravlja. U 2016. godini Dom zdravlja je nabavio sledeću opremu: Mašinu za pranje mebla, invalidska kolica, Autoklav, Ekg aparate, aparate za pritisak, merne vage, računare i licencirani softver i putnički automobil”, rekao je između ostalog dr Zaven Der Hazarjan, direktor Doma zdravlja na današnjem sastanku na kome su zaposleni imali priliku da razgovaraju sa rukovodstvom Grada o planovima, tekućim problemima i mogućnostima njihovog rešavanja.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…