Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović“ održaće se od 27. juna do 3. jula u hotelu „Grand“ u Valjevu. Ovaj turnir, koji se drugi put organizuje u čast nekadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Valjeva i dugogodišnjeg šahovskog radnika Selimira Manojlovića, biće otvoren u 15.45, a u 16 časova počinju prvi mečevi.
„Turnir će otvoriti gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović, čiji je otac bio istaknuti šahista“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva i predsenik Organizacionog odbora turnira.
„Turnir je sećanje na našeg prerano preminulog Selimira Manojlovića, istaknutog gradskog funkcionera i dugogodišnjeg šahistu i takmičara Šahovskog kluba „Krušik“, ali i funkcionera Šahovskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Valjeva. Turnir smo uvrstili u stalne gradske manifestacije i cilj je da dobijemo jedan lep i kvalitetan šahovski turnir u Valjevu“, rekao je Milorad Ilić.
Sekretar Sportskog saveza Valjeva Radomir Simić je rekao da će učestvovati 10 takmičara na turniru koji se rejtinguje kod Međunarodne šahovske federacije FIDE i na njemu se mogu ostvariti kriterijumi za međunarodne titule.
„U odnosu na prošlu godinu, turnir je jači po kvalitetu igrača. Nastupiće i jedan kvalitetan igrač iz Kine, koji ima samo 16 godina. Pozivam sve zainteresovane Valjevce da prisustvuju ovom turniru, jer će imati šta da vide i da se podsetimo šahovskog radnika Selimira Manojlović“, rekao je Simić.
Dušan Stojanović iz ŠK „Krušik“ je istakao da će na turniru nastupiti kvalitetni igrači, među kojima je i jedan od najboljih igrača ,Valjevac Mihajlo Stojanović.
„Miloš Stanković i Nikola Radovanović su mladi igrači, dok je Milan Lukić sa Selimirom Manojlovićem, dok su studirali u Banja Luci, igrao šah. Milan Lukić je jugoslovenski velemajstor. Iz Valjeva je velemajstor Vladimir Kostić. Imamo dosta igrača iz regiona. Prvo kolo počinje u 16 časova i igra se devet kola. U utorak i petak će se igrati po dva kola, u 9 i u 16 časova. Svim ostalim danima igraće se po jedno kolo od 16 časova“, rekao je Stojanović.
U ime porodice Selimira Manojlovića organizatorima turnira se zahvalio njegov sin Vladimir Manojlović: „Svima se zahvaljujemo što su podržali ovaj turnir i omogućili da iz godine u godinu bude sve kvalitetniji. Ukazao bih na činjenicu da na ovom turniru učestvuju perspektivni, mladi igrači, koji pored iskusnih igrača iz Srbije i inostranstva, mogu da se bore sa najboljima.“
Pokrovitelji turnira su grad Valjevo i Šahovski savez Srbije, a sredstva koja je opredelio grad Valjevo će se realizovati preko Šahovskog kluba „Krušik“, čiji je dugogodišnji član bio Selimir Manojlović.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…