Prvi „Open Minded Fest“ održaće se od 24. do 26. juna, u Valjevu, na prostoru kod spomenika Stevana Filipovića.
Mladi koji su okupljeni u Udruženju „Open Minded“ organizovali su festival, na kome će nastupiti najbolji izvođači današnje domaće scene, kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band – Power Jimi i mnogi drugi, kao i lokalni muzičari.
Na danas održanom okruglom stolu na Fakultetu „Singidunum“, povećenom predstojećem festivalu, organizatori su rekli da je cilj da festival postane turistička destinacija sa svim svojim ponudama i brend grada Valjeva.
O predstojećem festivalu u Valjevu govorili su predstavnici policije- o merama bezbednosti, Centra za kulturu Valjeva- o organizaciji događaja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture – o značaju prostora na kome se održava Festival, medija i grada Valjeva.
„Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan festival ne postoji u Kolubarskom okrugu. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare. Potencijal je veliki, jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa“, istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja „Open Minded“.
Ana Marković, iz ovog Udruženja je rekla da je Festival inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, ali i sudbinom ovog mladog heroja, koji je živeo kratko, samo 26 godina:
„Njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika, učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma.“
Udruženje „Open Minded“, kroz projekat “Open Minded fest” u Valjevu, pokušava da poboljša položaj mladih u društvu, sa posebnim akcentom na problem nezaposlenosti među mladima, a ističe se i da će se boriti protiv svih vrsta bolesti zavisnosti, posebno narkomanije i nasilja.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …