Objekat Mesne zajednice Petnica je potpuno rekonstruisan i prilagođen za potrebe ambulante i pošte, koji će raditi u delu zgrade mesne zajednice.
„Ovo je veliko naselje, koje se nalazi blizu grada, ali ima potrebe za ambulantom i poštom. Radovi su vrednosti 4,8 miliona dinara, a izvođač „Tehnoplan“ je sve uradio u roku i veoma kvalitetno. Pri kraju su radovi u parku na Petom puku i veštačka stena na Pećini. S obzirom na to da ja od juče više nisam direktor gradske Direkcije, veoma sam zadovoljan što smo uspeli da završimo sve bitne radove koje smo započeli i da zaokružimo jednu celinu, koju smo zacrtanim planom i realizovali“, rekao je Dragan Jeremić, dosadašnji direktor gradske Direkcije, koji je od juče odbornik Skupštine grada Valjeva.
On se zahvalio svojim najbližim saradnicima u Direkciji i istakao da je činjenica da je u protekle četiri godine urađeno 56 km puteva i 25 km ulica, sa mnogo kapitalnih objekata, poput balona u Petnici, nekoliko ambulanti u selima, doma u Taoru, osam mostova, dokaz da se u proteklom periodu dobro radilo.
„Ponosan sam sa svim onim što smo uradili i napredovali smo u svim segmentima. U SRC Petnica smo zaokružili sistem, adaptacijom prostora ispod tribina. Rešili smo niz otvorenih terena na Studentu, dečja igrališta, parkove. Pećina sada izgleda sasvim drugačije. Završavamo veštačku stenu, treba da se stavi tartan podloga na odbjkaški i košarkaški teren na Pećini, da se urede staze. Pri kraju je uređenje parka na Petom puku. Teren na Poparama čeka rebalans budžeta i novac postoji za to, samo je potrebno da se novac prebaci na pozicije za te radove. Sada smo kupili zemljište i napravili smo dogovor sa vlasnicima i radovi će biti završeni“, rekao je Jeremić. On je istakao i radove koji su rešili deo saobraćajnih problema u gradu, poput probijanja Ulice Mirka Obradovića i Sinđelićeve. Proširena je Uzun Mirkova ulica.
„Nekoliko kružnih tokova nismo uspeli da uradimo, ali ću u narednom periodu insistirati na tome. Ostaje žal što nismo završili Halu sporotova, jer je to nešto što je potrebno našem gradu. Posebno mi je žao što nisam uspeo da uradim pešačku stazu uz reku Gradac i dve biciklističke staze do Petnice i brane Stubo-Rovni. Moramo u narednom periodu uraditi i malu sportsku halu za mali fudbal i rukomet“, istakao je Dragan Jeremić poslove koje u mandatu direktora nije završio.
Danas su počeli radovi na rekonstrukciji jednog kilometra ulazne trake iz pravca Beograda na Duplim trakama, u blizini fabrike „Krušik“, čime će biti završena rekonstrucija ove važne saobraćajnice, čiji je jedan pravac u nadležnosti grada Valjeva, rekao je Dragan Jeremić.
Ključevi ambulante u Petnici danas su predati nadležnima u Domu zdravlja Valjevo. Ljubo Vesić, pomoćnik direktora za nemedicinske poslove u Domu zdravlja Valjevo kaže da će ambulanta polčeti da radi u toku meseca.
„Broj dana rada lekara u ordinaciji će zavisiti od broja kartona pacijenata u ovom mestu. Očekujemo pomoć Grada u opremanju ovog prostora“, istakao je Ljubo Vesić

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …