Mostovi u Valjevu su nedavno ukrašeni led rasvetom, koja je na svojevrstan način ulepšavala Grad uz svetlosne efekte koji su u noćnim satima davali drugačiju percepciju mostovima i njihovom okruženju. Zahvaljujući huliganima, led rasveta na sva četiri mosta u Gradu je uništena.
„Moraćemo i mi, poput Beograda, da angažujemo ljude koji će da čuvaju značajne objekte u gradu. Na mostovima su pokidane led trake, na sva četiri mosta je preksinoć pokidana led rasveta. Šteta je oko 250.000 dinara, a više od štete zabrinjava činjenica je da su to učinili ljudi koji žive u našem gradu. Deluje deprimirajuće to, da sve ono što treba dalje da radimo, da uređujemo Grad kako bi on izgledao lepše, na žalost, ta naša ideja gubi na smislu kada se vidi šta se sve radi. Mi smo učinili sve što može da to sprečimo, ali očigledno nema velikog efekta. Apelovali smo i molili ali to nije urodilo plodom. Prvi moj zahtev novoj vlasti će biti da se pod hitno pojača Komunalna policija, da se oformi redarska služba isključivo od radnika iz Uprave, preraspodelom radnih mesta, jer zna se gde ima viška, a gde manjka, da se povećaju kazne, da se taj Pravilnik o komunalnom redu usvoji pod hitno i da mandatne kazne budu što veće. To je jedini način da se promeni ovakav vandalski odnos prema gradskoj imovini i prema imovini svih nas. Za počinioce ovog dela se ne zna ko su, ali se za predhodne zna, jedino što ne mogu da saopštim njihova imena“, rekao je Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ i istakao da bi trebalo pod hitno pooštriti kaznenu politiku kada je u pitanju ovakav i sličan vandalizam u Gradu.
Predviđeno je da se mostovi u Gradu urede, da se rekonstruišu kolovozi i trotoari, da se uradi ukrasna ograda. Urađen je projekat da Beli most bude prekriven cvećem. „Nadam se da i to neće biti uništeno, kada završimo te radove“, rekao je Jeremić.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …