U utorak, 31. maja, s početkom u 19.30 časova u svečanoj sali MŠ „Živorad Grbić“, jedan od najvećih srpskih flautista, prof. Ljubiša Jovanović održaće resital uz klavirsku saradnju Bojane Dimković i svojim nastupom zaokružiti ovogodišnju koncertnu sezonu valjevske muzičke škole „Vidimo se u Muzičkoj“.
Ljubiša Jovanović, jedan od najistaknutijih srpskih muzičara, svakako je ličnost i sa vrlo raskošnom biografijom svetskog umetnika. Koncertni izvodjač, eminentni pedagog, inače redovni profesor FMU u Beogradu, solista beogradske filharmonije, osnivač jednog od  najatraktivnijih i najkvalitetnijih festivala umetničke muzike  novijeg vremena,  „BUNTA“ , valjevskoj publici se predstavlja  kompozicijama različitih žanrova iz gotovo svih epoha  umetničke muzike.
Na koncertu u Valjevu, naći će se dela Baha, Mocarta, Pulanka, Bornea. Muzika koja u sebi nosi i meditaciju i virtuoznost i  intimnost i ekspresivnost  puna tonskog kolorita i bravuroznosti,  svakako prikazuje  Ljubišu Jovanovića u svetlu muzičkog velikana koji decenijama traje jednako aktuelan i na srpskim i na svetskim podijumima. Ulaz je slobodan.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …