U utakmici poslednjeg kola Superlige Srbije, uz prenos na RTS-u, odbojkašice Železničara savladale su dosadašnjeg lidera, obrenovački TENT, sa 3:2 – po setovima 15:25, 25:22, 25:14, 16:25, 15:13. Viđena je sjajna odbojka u fantastičnom ambijentu i uzbudljivom dvočasovnom meču, u kojem su se ekipe smenjivale u vođstvu. Obrenovčanke su porazom izgubile trku za prvo mesto ligaškog dela prvenstva. Železničar je stigao do devete pobede, rekordnih 26 bodova i novog učešća u evropskim takmičenjima. Da li će u plej-of ući sa petog ili šestog mesta zavisiće od subotnjeg meča NIS Spartak-MD Zrenjanin. Zrenjanin je trenutno šestoplasirani, sa bodom manje od Železničara.
Prvi set lako su dobile Obrenovčanke, u drugom vodile do 18:21, a onda je veliki preokretom nakon nekoliko odličnih servisa Mitrovićeve Želja izjednačio. Treći set su odbojkašice Nikole Jerkovića odigrale sjajno i povele sa 2:1. U četvrtom setu TENT se vratio u meč, zahvaljujući pojačanoj odbrani i greškama domaćih odbojkašica, tako da je jakom igrom zaustavio Lajkovčanke na 16 poena. Prava drama usledila je u tajbreku. Vodio je Železničar, TENT je ipak došao do 13:11, a onda su nošene publikom sjajne domaće odbojkašice vezale četiri poena i pobedile sa 15:13.
Jovana Jovičić, najbolja odbojkašica Superlige u februaru, u ovoj utakmici je teže dolazila do poena nego obično (ipak 14). Ali, zato su odličan posao odradile Andrić (18 poena), Rakić (14), Martinović, Lazarević, kompletna prva postava koja je provela dva sata na parketu, uz povremene alternacije koje su doprinele uspehu.
Bila je ovo sjajna promocija lajkovačke odbojke, sporta i varoši Lajkovac

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…