Upravni sud doneo je presudu kojom je poništeno rešenje o razrešenju predsednika Skupštine Valjeva dr Mihaila Jokića. Jokić bi trebalo da predsedava sednicom Skupštine koja je zakazana za petak 4. mart, ali kako je rekao za našu televiziju, zbog već zakazanih privatnih obaveza on ipak neće prisustvovati zasedanju.
Sednica gradskog parlamenta zakazana je za petak 4. mart. S obzirom da je poništeno rešenje o razrešenju predsednika Skupštine Grada dr Mihaila Jokića, on bi trebalo da se vrati na funkciju predsednika Gradskog parlamenta i da preuzme predsedavanje sednicom. Međutim, Jokić je obrazložio da je sednica bila planirana za petak 29. februar, te je svoje privatne obaveze uskladio sa tim datumom pa neće moći ni da prisustvuje zasedanju koje je zakazano za četvrti mart. Zoran Živković, zamenik predsednika Skupštine potvrdio nam je da će u petak, najverovatnije on predsedavati Skupštinom.
Podsetimo, u februaru 2014. godine 27 odbornika tražili su zakazivanje sednice za 28. februar, pozivajući se na član. 37 stav. 2 Poslovnika Skupštine grada gde je definisan postupak razrešenja predsednika Skupštine, i gde se navodi da je Skupština obavezna da se o predlogu za razrešenje predsednika Skupštine grada izjasni na prvoj narednoj sednici, a najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja predloga. Dok je tada predsedavajući Mihilo Jokić vanrednu Sednicu zakazao za 13. mart, pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, član 38. stav 1 Statuta grada Valjeva i član 37. Poslovnika Skupštine grada Valjeva.
Sednica je ipak bila održana 28. februara kada su smenjeni svi funkcioner, direktori, i članovi UO javnih preduzeća iz redova SNS-a, a smenjen je i Mihailo Jokić sa mesta predsednika Skupštine, kao i zamenik gradonačelnika Vitomir Mitrović, takođe iz SNS-a, na čije mesto je postavljen Žarko Kovač. Za predsednika Gradskog parlamenta tada je izabrana Slavica Pantelić Cupać iz Pokreta snaga Srbije.
Mihailo Jokić podneo je žalbu Upravnom sudu da je protivzakonito smenjen, te je 19. juna 2015. godine Upravni sud doneo presudu kojom se uvažava tužba i poništava rešenje o razrešenju redsednika Skupštine dr Mihaila Jokića, tako da je u julu mesecu on vraćen na mesto predsednika, a Slavica Pantelić Cupać razrešena funkcije. Međutim, nakon toga predmet je vraćen Upravnom sudu na ponovno odlučivanje jer u avgustu vrhovni sud ukinuo presudu Upravnog suda od 19. juna.
Odbornici Skupštine grada Valjeva su na sednici koja je bila nastavak prekinute sednice od 31. avgusta, usvojili ostavku dotadašnjeg zamenika predsednika Skupštine Jovana Lukića a za, novog zamenika predsednika izglasali dr Zoran Živković koji od tada predsedava Gradskim parlamentom.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …