Dom zdravlja Valjevo u subotu 27. februara (od 7.30 do 9.30 časova), u svojim prostorijama, organizuje besplatan sistematski pregled za kolektiv Osnovne škole „Stevan Filipović“ iz Divaca. Ovo je nastavak preventivne akcije namenjene kolektivima gradskih i seoskih škola, a u kojoj učestvuju Polivalentna patronažna služba, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva i Služba zdravstvene zaštite žena.
Kontrola zdravlja obuhvata: merenje glikemije, holesterola, triglicerida, telesne mase, visine i bodimas indeksa, opšti pregled lekara koji uključuje i kontrolu pritiska, srca i pluća, zatim ultrazvuk stomaka, a za nežniji pol i ginekološke preglede u Dispanzeru za žene. Za ženski deo kolektiva juče su u školi patronažne sestre Vesna Pavlović i Danijela Gajić održale predavanje i demonstraciju na temu „Samopregled dojke“.
Do sada su kroz ovu značajnu preventivnu akciju prošli kolektivi škola „Nada Purić“ i „Sveti Sava“ iz Popučaka. Sa sve tri škole ostvarena je odlična saradnja u realizaciji ove aktivnosti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …