Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas radove u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i zdravstvenoj ambulanti u Divcima, koje finansira ministarstvo zdravlja. Radovi za koje je Ministarstvo izdvojilo 700 miliona dinara izvode se u 160 zdravstvenih ustanova.
Ministar Lončar je u radnoj poseti opštoj bolnici rekao da je zadovoljan dosadašnjim tempom radova na rekonstrukciji mokrih čvorova koji kako je rekao nisu obnavljani 30 godina.

“Danas počinju i radovi na zameni propalih podova u oprecionom bloku koji moraju biti završeni do 13. januara, dok krečenje i sredjivanje mokrih čvorova treba da bude gotovo do proleća. Želimo da pacijenti koji dolaze u bolnicu, jer imaju neki zdravstveni problem, n eosećaju smrad iz toaleta kao što je do sada bilo“, rekao je Lončar .

Lončar je pohvalio rad opšte bolnice istakavši posebno ozbiljnost rada Centra za vantelesnu oplodnju i Angio sale.

Direktor Opšte bolnice dr Dobrivoje Grujičić zahvalio se ministru zdravlja na podršci koju pruža ovoj ustanovi rekavši da je Bolnica u Valjevu samo u prethodnom periodu od ministarstva zdravlja dobila preko 100 000 evra za realizaciju različitih projekata.

Što se tiče skenera koji već mesecima ne radi, Lončar kaže da će taj problem biti rešen početkom godine ali tako što uređaj mora održavati 24 sata dnevno 365 dana u godini.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…