Vaterpolisti Valisa, dečaci 2004. godište i mlađi osvojili su drugo mesto u Kupu regiona centralne, zapadne i južne Srbije i tako će se po treći put naći među osam najboljih selekcija u Srbiji u tom godištu.

Malo je nedostajalo da najuspešnija generacija VK Valis, dečaci rođeni 2004. i mlađi dođu do još jednog trijumfa, ali su na finalnom turniru u Kragujevcu izgubili od domaće ekipe Radničkog. I pored plasmana na drugu poziciju, mali vaterpolisti naćiće se po treći put u polufinalu Kupa Srbije, a te utakmice su na programu u februaru naredne godine.

Dečake trenira Nikola Ivanović, ali ih je na turniru predvodio Milan Vasiljević koji je rekao ovom prilikom da je sticajem okolnosti zauzeta druga pozicija i da je sa boljim uslovima treniranja očekuju bolji rezultati u završnici takmičenja.

U klubu su izuzetno zadovoljni i ovim rezultatom obzirom da dečaci nisu imali više od tri treninga dnevno.

Prošle godine klubu je za sufinansiranje dobio manje sredstava uz obrazloženje da su smanjeni troškovi putovanja ekipe na treninge van Valejva, ali je zbog radova na izolaciji, balon počeo da se koristi tek od 7. decembra. U ime grada podršku malim vaterpolistima pružio je načelnik gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

Što se tiče daljih planova, klub će početkom naredne godine biti domaćin reprezentaciji Srbije za godište 2001/02, a krajem januara organizovaće i međunarodni vaterpolo turnir za mlađe uzraste.

Ponovno otvaranje balona u SRC Petnica i mogućnost da se tu trenira znači manje putovanja i češće treninge, kako za mlađe uzraste, tako i za seniorsku ekipu koja je ove godine član Prve B lige.

Dugoročni plan kluba je da se iz godine u godinu oformi kvalitetan tim koji u kome će biti igrači iz ovog grada, a seniorski tim u nedelju od 17 sati u SRC Petnica dočekaće ekipu Bečeja.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…