Gradsko veće usvojilo je odluku o budžetu grada za 2016. godinu, a predviđeno je da on iznosi 2,6 milijardi dinara.

Budžet Grada Valjeva biće veći nego prethodne godine, a napravljen je uz preporuku Vlade da se masa zarada smanji za 3%. Na prihodovnoj strani i očekuje se najveći priliv novca od poreza na zarad, slede prihodi od poreza na imovinu, transferna sredstva od Republike, kao i prihopdi od drugih taksi i poreza.

Najviše novca i ove godine naćiće se na poziciji namenjenoj za gradsku Direkciju, a iznos od oko 960 miliona dinara utrošiće se za putnu infrastrukturu, komunalno održavanje i kapitalne investicije.

Gradsko veće usvojilo je danas i izveštaj o izvršenju budžeta za narednu godinu, odluku o lokalnim komunalnim taksama, a kako se čulo na sednici veće grad ima manje zaposlenih od broja koji je propisala Vlada.

Gradsko veće danas je jednoglasno usvojilo i programe poslovanja gradske Direkcije, javnih preduzeća Vodovod, Vidrak, Polet, Toplana, Kolubara, Agrorazvoj, Turističke organizacije, Direkcije za poljoprivredu i robne rezerve.

Članovi veća glasali su i za izmene i dopune plana regulacije Kolubara i generalne regulacije za selo Popučke. Kako bi se mogao sprovesti postupak legalizacije, usvojena je i odluka o ozakonjenju spratnosti objekta veće od propisane planskim dokumentom. U odluci o socijalnoj zaštiti dodata je nova usluga koja se odnosli na mogućnost obezbeđenja ličnog pratioca deteta ukoliko postoje zdravstveni problemi. Gradska skupština izjasniće se na narednoj sednici i o pokretanju postupka javno-privatnog aprtnerstva sa elementima koncesije za obavlajnje delatnosti javnog prevoza. Članovi veća danas su dali saglasnost i na pravilnik o davanju u zakup stanova izgrađenih u okviru programa stanovanja i trajne integracije izbeglih. Veće je usvojilo danas i lokalne akcione planove koji se odnoce za plan zapošljavanja u narednoj godini, ali i obrazovanje roma. Doneta je i odluka o visini naknade za rad u Nadzornim odborima, pa će ubuduće predsednik imati 8000, a članovi 5000 dinara. Veće je dalo saglasnost i na dopunu programa otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…