Seniori VK Valis ove sezone takmiče se u Prvoj B ligi, a pored valjevskih vaterpolista, u klubu su i tri pojačanja. Rezultat kako ističu u kubu nije primaran u tom rangu takmičenja već iskustvo koje u jačim utakmicama stiču vaterpolisti ponikili u valisovoj školi vaterpola.

Ponovno otvaranje balona u SRC Petnica i mogućnost da se tu trenira znači manje putovanja i češće treninge.

Dugoročni plan kluba je da se iz godine u godinu oformi kvalitetan tim koji u kome će biti igrači iz ovog grada. Već nekoliko godina za redom generacija dečaka rođenih 2004. i mlađi nalaze se u vrhu vaterpola u Srbiji u svom uzrastu, a nedavno su u Kupu regiona centralne, zapadne i južne Srbije zauzeli drugo mesto i plasirali se na završnicu prvenstva naredne godine.

Prošle godine klubu je za sufinansiranje dobio manje sredstava uz obrazloženje da su smanjeni troškovi putovanja ekipe na treninge van Valjeva, ali je zbog radova na izolaciji, balon počeo da se koristi tek od 7. decembra. Obzirom da se uskoro očekuje odluka o sufinansiranju sportskih organizacija za narednu godinu, u klubu očekuju

Već narednog vikenda na turniru u Leskovcu nastupiće generacija koja je 2000. godište, i to sa starijim uzrastima, a seniorski tim kao domaćin igraće protiv Dorćola.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…