U sklopu projekta “Sportske maštarije” koji realizuje vrtić Pčelica juče je u spomen parku na Petom puku realizovana aktivnost pod nazivom “Priroda kao inspiracija za pokret”.
Učestvovalo je oko 100 dece razlicitih uzrasnih grupa koja su kroz pokret pokušala da doćaraju drvo, ptice, vetar, kišu.

Fizičke aktivnosti u skladu sa spremljenim aktivnostima deca su i bila kostimirana. Vežbe i imitacije onoga u šta su bila kostimirana, a to su bile ptice, drvo, kiša, vetar i lišće. Upravo to je i bio cilj jučerašnje sportske manifestacije: da deca izađu u prirodu i da u njoj nađu inspiraciju za igru, a ne uz televizor ili računar. Današnja manifestacija “Priroda kao inspiracija za pokret” je pored kostimiranih glumaca imala i voditelje/naratore koji su svoju dužnost profesionalno obavili. Program “Sportsih maštarija” nije predstavljao klasičnu fizičku aktivnost već nešto sasvim drugačije. Projekat “Sportske mastarije” koji se ove godine organizuje na nivou ustanove u cilju podsitacnja fizickog razvoja deca i negovanja kulture pokreta. Prošlogodišnja tema projekta bila je tradicija naroda valjevskog kraja, kultura, igre, nošnje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…