Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća je utvrđen predlog Plana generalne regulacije „Zapad“, koji obuhvata područje MZ Brđani, od ulica Jakova Nenadovića do KP doma i od kasarne „Kadinjača“ do Ulice Selimira Đorđevića.


Urbanista iz gradske Direkcije Violeta Petrović je rekla da se donošenem ovog plana stvaraju uslovi za revitalizaciju postojećih objekata i uspostavljaju se pravila za buduću izgradnju.
Danas je prihvaćen predlog o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2016. godinu na teritoriji grada Valjeva. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da se radi o neznatnom povećanju u pet gradskih zona, ali i o umanjenju za pojedine kategorije objekata i zone.
U 2016. godini će cena kvadratnog metra stanova biti od 84.843 u prvoj do 66.210 dinara u trećoj zoni (u četvrtoj i petoj zoni nema stanova). Za kuće će biti od 52.802 do 14.343 dinara u petoj zoni.
Pogledajte simulaciju poreza i poređenje sa 2015. godinom.
Odlukom o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanje i odvođenje atmosferskih i otpadnih voda postići će se da se poveća kvalitet pružanja komunalnih usluga, obrazložena je ova odluka koja se našla pred članovima Gradskog veća.
Izmenama i dopunama, Odluka o javnom prevozu putnika je usklađena sa odredbama koje se odnose na taksi prevoznike, a nadležnost oko sprovođenja ove odluke je poverena Gradskoj upravi za lokalni razvoj. Pored ostalih izmena, uvedena je i obaveza postavljanja krovne oznake na taksi vozila.
U spisak stalnih manifestacija u oblasti kulture i sporta od značaja za Valjevo su uvršćene tri manifestacije: Abro Fest, Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović“ i Memorijalni rukometni turnir „Nikola Jevremović Gužva“, dok je promenjen naziv “Juniorskog košarkaškog turnira Luka Stančić“ u Juniorski košarkaški turnir.
Izmenjena je i Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca u delu koji se odosi na osobe sa invaliditetom, koje mogu od sad uvoditi pse vodiče u lift stambene zgrade zajedno sa ostalim korisnicima. U ukupan broj pasa koji je određen odlukom, ne uračunava se pas vodič. Uvedena je i obaveza se na ulaznim vratima stanova u objektima kolektivnog stanovanja istakne tabla o držanju psa.
Promenjen je osnivački akt Apoteke „Valjevo“, kako bi se uskladio sa odlukom da se u selu Stave otvori apoteka.
Odlukom o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju usklađena je ova odluka sa zakonskim izmenama i zbog isteka prethodnog petogodišnjeg ugovora sa prevoznicima.
Otuđenje nepokretnosti u Industrijskoj zoni grada Valjeva odnosi se na veliku halu koja zbog svoje veličine nije bila prodata. Odlučeno je da se ova hala sada podeli na tri manje celine koje će se ponuditi na prodaju.
Utvrđene su pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koje se odnose na zemljište bivšeg „Remonta“, gde će kompanija „StopŠop9“ graditi ritejl park, na 6.484 kvadratna metra, koji će zaposliti 90 radnika.
Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da će Grad na ime doprinosa, poput poreza na imovinu, na zarade i posebne naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine u budžet inkasirati 5.388.305 dinara, tako da je odobreno umanjenje doprinosa za 20%, što je 2.421.187 dinara.
Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić je rekao da na ovaj način Grad izlazi u susret investititorima, što će doprinetu zapošljavanju sugrađana, ali i povećanju prihoda Grada.
Na čelu Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica od sada će biti Živadin Ninković, odbornik Skupštine Valjeva, usvojeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…