Potpisivanje ugovora za pomoć registrovanim gazdinstvima

Predsednik opštine Lajkovac Živorad Bojičić će u četvrtak 5. novembra potpisati ugovore o dodeli jednokratne pomoći registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Potpisivanje ugovora sa nosiocima gazdinstava održaće se u maloj sali Opštine s početkom u 10 časova. U skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Opština Lajkovac je opredelila tri miliona dinara za jednokratnu pomoć registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji nosioci i članovi ne ostvaruju prihode ili penzije iz radnog odnosa ili po osnovu samostalne delatnosti.

Obeležavanje godišnjice Velikog rata i Kolubarske bitke

U subotu 7. novembra u 12 časova, kod spomen obeležja Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu u Ćelijama, biće obeležena stoprva godišnjica Velikog rata i Kolubarske bitke. Obeležavanje organizuje Udruženje Užičana u Beogradu sa Opštinom Lajkovac.

Mitrovdan – slava crkve

U nedelju 8. novembra crkva u Lajkovcu slavi Mitrovdan, svoju hramovnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija, po kojem i nosi ime. Crkveni odbor poziva vernike i žitelje opštine Lajkovac na svetu liturgiju u 8 sati, kao i na litiju oko hrama i rezanje slavskog kolača u 9.30.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…