Dom kulture izvor raspisao je Konkurs za najduhovitijeg Valjevca. Ono što je potrebno je da se snimi ili napiše nova valjevska podvala, a za pobednika je predviđena vredna nagrada. Želja organizatora je da se na jedan kreativan i zanimljiv način stvori brend po kome će ovaj kraj biti prepoznatljivi u celoj Srbiji.

Grad Valjevo je poznat po duhovitosti i šalama, a posebno po valjevskoj podvali koja je i sinonim ovdašnjeg karaktera. Da bi se to sačuvalo i prezentovalo širokoj populaciji Dom kulture Izvor će arhivirati i publikovati šaljive anegdote. To je bio i razlog da se raspiše konkurs i animiraju sugrađani da šalju anegdote iz života Valjeva i na temu Valjevca.

Valejvska podvala traje koliko i stanovništvo ovog područja, a najpoznatije priče su o mladi iz užičkog kraja koju su šapčani poveli kući, pa morali da zanoće u ovom kraju, a druga je o dolasku prvog voza u Valjevo.

Podršku celom projektu dao je i glumac Mladen Milosavljević koji će od svih pristiglih anedokta i šala pripremiti i scensku prezentaciju.

Prva kategorija su anegdote iz života Valjeva na temu valjevske podvale. Anegdote treba da budu autentične i duhovite, po mogućstvu da u sebi sadrže što više imena i nadimaka učesnika i naravno da budu u granicama pristojnosti. Druga kategorija su novoosmišljene šale na temu Valjevca kao lika u šalama, vicevima i humoreskama, a organizatorima se šalju kao snimak. Svi detalji konkursa nalaze se na web stranici domkultureizvor.org.rs

Konkurs traje do 1. decembra, a izbor najduhovitijeg Valjevca biće prepušten samim Valjevcima na centralnom dešavanju u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, koji će se održati u decembru.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…