Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je juče u Valjevu tradicionalni Festival duvan čvaraka, zaštićenog specijaliteta tog kraja.

Došao je u pratnji sina i ministra energetike Aleksandra Antića, a doručak za goste pripremljen je na štandu Poljoprivredne škole, čiji su se đaci takođe takmičili u konkurenciji 48 ekipa koje će napraviti oko dve tone “slanih, a slatkih” duvan čvaraka.

Dačić je podržao tu i slične manifestacije uz ocenu da sličnog specijaliteta nema u njegovoj Žitorađi, te da nešto slično nigde u svetu nije video.

Prema saznanjima agencije Beta, Dačić je na putu za Valjevo posetio SPS u Lajkovcu čiji je Opštinski odbor SPS nedavno raspustio posle prelaska predsednika Živorada Bojičića u Pokret socijalista ministra Aleksandra Vulina, koji je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

U Valjevu je juče održan i radni sastanak Okružnog odbora SPS za Kolubarski okrug na kojem se razgovaralo o pripremama socijalista za učešće na predstojećim izborima.

Najbolje duvan čvarke odrediće stručni širi u kojem je i gost iz Bjelovara u Hrvatskoj Božidar Milidragović, predsednik udruženja kuvara koje u tom gradu organizuje međunarodno kulinarsko takmičenje.

Jučerašnja manifestacija u Valjevu je deseta po redu, a za narednu u 2016. godini rečeno je da će trajati dva dana.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…