Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Milivoj Mirkov ne isključuje mogućnost da se utakmica protiv Albanije u Elbasanu i ne odigra ukoliko bude ugrožena bezbednost srpskog državnog tima.

Autobus sa reprezentativcima Srbije kamenovan je u Tirani na putu od aerodroma do hotela Šeraton, gde su se kasnije smestili.

“Na jednoj deonici bačeno je nekoliko kamenica i slomljeno je bočno staklo iza vozača. Odmah je reagovalo naše obezbeđenje, kao i albanska policija, tako da smo bezbedno stigli do hotela. Svi smo zabrinuti zbog incidenta i razmatramo situaciju da ne dođe do novog. Tražili smo dodatne garancije i u zavisnosti od dešavanja preduzećemo odgovarajuće mere”, izjavio je Mirkov za RTS iz Tirane.

On je dodao da svi ulažu velike napore kako bi se sprečio eventualni novi huliganski ispad albanskih navijača, pre svega u četvrtak, na dan utakmice, kada srpski fudbaleri kreću iz Tirane u oko 50 kilometara udaljeni Elbasan.

“Ukoliko procenimo da je na bilo koji način ugrožena bezbednost naše reprezentacije moguće je da se utakmica i ne odigra”, poručio je Mirkov.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u četvrtak u Elbasanu od 20.45 sati.

Prikaži još ovjava iz Fudbal

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

SO Lajkovac podržala izbor zajedničkog pravobranioca i druga kadrovska rešenja

Lajkovački parlament je na 10. sednici izabrao diplomiranog pravnika Draganu Labus iz Valj…