Vršnjačka edukacija o bezbednosti u saobraćaju, jedinstvena u Srbiji, održana je danas u Brankovini u OŠ „Prota Mateja Nenadović“, u okviru „Dečje nedelje“.

Učenici saobraćajnog smera Tehničke škole su đacima škole u Brankovini i njihovim roditeljima prikazali edukativne slajdove o bezbednosti u saobraćaju, u okviru akcije „Bolje izgubiti trenutak u životu, nego život u trenutku“ . Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Valjevo su pokazali deo policijskog voznog parka. Najviše oduševljenja najmlađih učenika škole u Brankovini izazvala je mogućnost da sednu u policijski automobil, džip ili na motocikl, da uključe sirenu i rotaciono svetlo.

Direktorka škole Milica Ostojić je istakla da je u ovoj školi danas otpočela akcija, koja je veoma korisna za sve učenike, ali i njihove roditelje, jer je to najbolji način da se podigne svest svih učesnika u saobraćaju.

Načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Valjevu Zoran Jevđenić je rekao da će nastojati da se ovakve akcije organizuju u svim valjevskim školama, kako bi deca od malih nogu bila obrazovana za bezbedno učešće u saobraćaju. Ovakve akcije doprinose i boljem razumevanju i saradnji građana i policije, zaključio je Zoran Jevđenić.

Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj Aleksandar Vujić Subotić je podsetio da grad Valjevo iz godine u godinu kroz brojne aktivnosti, a naročito kroz rad Komisije za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva, podržava sve akcije koje doprinose da građani Valjeva, a naročito deca, budu bezbedni na ulicama Valjeva.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…