Rusija neće učestvovati u kopnenim operacijama bilo kakve vrste u Siriji, a Moskva je spremna da sarađuje sa svim državama zainteresovanim za uništenje terorističke grupe Islamska država izjavila je predsednica Saveta federacija (Gornjeg doma ruskog parlamenta) Valentina Matvijenko.

“Nećemo učestvovati u kopnenim operacijama bilo koje vrste, a spremni smo da sarađujemo sa svim zemljama u zajedničkom naporu protiv globalnog zla – terorizma”, rekla je Matvijenko posle sastanka sa predsednikom jordanskog Saveta parlamenta Abdelraufom al-Ravabdehom.

Matvijenko je podsetila da su Rusija, Irak, Sirija i Iran oformili koordinacioni centar, navodeći da je “nemoguće boriti se protiv Islamske države i uništiti je bez saradnje”.

“Pozivamo sve one koji su zaista zainteresovani da se Islamska država iskoreni da se pridruže ovom koordinacionom centru”, navela je Matvijenko, prenela je agencija Tas s.

Ona je istakla da Rusija nema drugi cilj sem da Islamska država bude poražena, “za razliku od drugih zemalja koje su članice druge koalicije”.

Rusija je na zahtev sirijskog predsednika Bašara Asada 30. septembra počela sa vazdušnim udarima na položaje Islamske države u Siriji.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…