Pod sloganom „Podrška porodici-najbolja podrška deci“ u celoj Srbiji je danas počela „Dečja nedelja“, nacionalna manifestacija posvećena najmlađima.

Ovu manifestaciju u Valjevu je otvorio načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj i predsednik Organizacionog odbora „Dečje nedelje“ Aleksandar Vujić Subotić, koji je u OŠ „Milovan Glišić“ prisustvovao svečanom programu. Učnici škole su posadili drvo generacije i pripremili prigodan program.

Obraćajući se učenicima škole „Milovan Glišić“ Aleksandar Vujić Subotić je rekao da Grad Valjevo svih ovih godina ulaže u oblast socijalne zaštite, gde važno mesto zauzimaju deca i njihove potrebe:

„Nalazimo se u školi “Milovan Glišić” koju uskoro očekuje preseljenje u novu zgradu, zahvaljujući naporima Ministarstva prosvete i Grada Valjeva. Želimo da vama, našoj deci pružimo što bolje uslove za odrastanje i učenje, iako živimo u teškim vremenima. Ali, o teškim stvarima treba da razmišljamo mi, odrasli. Na vama je, deco, da budete dobri đaci i dobri drugovi, da vodite računa o sebi, svojim roditeljima, učiteljima, svojoj okolini, da čuvate ono što ste zatekli i da svi zajedno radimo na tome da naš grad i zemlja budu što lepši.”

U okviru promocije bezbednosti saobraćaja, učenici Tehničke škole danas do 15 časova evidentiraju poštovanje svetlosne signalizacije i pešacima dele „crvene“ i „zelene“ kartone.

Predstavljanje zdravih stilova života, prednosti dojenja dece, sednica učeničkog parlamenta, podrška učenicima sa invaliditetom, sportska takmičenja, samo su neke od aktivnosti „Dečje nedelje“.

Tribina autorke knjige „Porodični bukvar“ Milice Novković, poklon predstave „Sofija-Bast“ predškolcima i prvacima grada Valjeva, koje će pozdraviti gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, kao i predstava „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“, koncert kvarteta „MISS“ i ostali koncerti klasične muzike, nastup polaznika škole bubnjeva Branka Pavlovića, pisci u gostima, književne večeri, dečji karneval, deo su programa koji u sedam dana očekuje najmlađe Valjevce.

Tokom trajanja „Dečje nedelje“ u izlozima prodavnica u BID zoni biće izloženi dečji radovi. U subotu, 10. oktobra će biti organizovana trka za srećnije detinjstvo od Berkove brane do Mejine česme na Gradcu, u organizaciji Atletskog kluba „Metalac“, na kojoj će nastupiti predškolci i učenici valjevskih škola.

„Dečja nedelja“ je manifestacija koja se u Srbiji obeležava od 1987. godine svake prve sedmice oktobra. Uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u realizaciji aktivnosti „Dečje nedelje“ učestvuju vladine institucije, organizacije i udruženja građana. Grad Valjevo i partneri, među kojima su škole, sportski klubovi, gradske ustanove i brojni pojedinci i ove godine su se potrudili da obezbede raznovsrtan i za decu, zanimljiv program.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…