izvor: Tanjug

Američki predsednik Barak Obama ponovio je da predsednik Sirije Bašar al-Asad mora da ode s vlasti ako treba da bude poražena Islamska grupa.

Dan nakon što se sukobio s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o tome kako razreštiti sirijsku krizu, Obama je juče u Ujedinjenim nacijama održao sastanak o borbi protiv terorizma i govorio o vazdušnoj kampanji protiv IS u Iraku i Siriju.

“U Siriji, za pobedu nad IS, verujem, treba novi vođa”, rekao je Obama na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, preneo je AFP.

Rusija je na taj sastanak poslala svog diplomatu nižeg ranga, nakon što je Putin u govoru pozvao na širu koaliciju u borbi protiv IS, u kojoj bi bila uključena i sirijska armija.

Obama je rekao da su SAD spremne da rade s Rusijom i Iranom “u pronalaženju političkog mehanizma koji bi omogućio početak tranzicionog procesa”.

SAD već dugo insistiraju da Asad mora da ode s vlasti, ali Obama nije izričito rekao da li bi sirijski vođa mogao da bude uključen u tranziciju pri čemu bi imao prelaznu ulogu.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…