Firma „Potisje Kanjiža“ iz Kanjiže donirala je 4200 komada crepa za 22 domaćinstva koja su pretrpela štetu prilikom nevremena olujnog vetra i grada koji je zadesio valjevski kraj. Ova kompanija do sada je donirala građevinski materijal u ukupnoj vrednosti od oko 10 miliona dinara. Raspodela crepa počela je danas. „Svim građanima koji su pretrpeli štetu u 2015. godini, na osnovu rešenja koja se donose, šteta će biti nadoknađena. Prema izveštaju komisije, šteta je procenjena na oko 7,7 miliona dinara.Od danas počinje nadoknada štete, a ukupan broj građana koji su pretrpeli štetu od grada su 303 fizička lica, 15 zgrada koje su oštećene i imamo pet korisnika koji su pretrpeli štetu što se tiče zemljotresa“, rekao je Nikola Radojičić, član Gradskog veća novinarima prilikom podele crepa.

Darko Mijatović, savetnik za primenu proizvoda u firmi „Potisje Kanjiža“ rekao je ovom prilikom da je ova kompanija donela odluku da pomogne građanima i donira pomoć u građevinskom materijalu nakon katastrofalnih poplava i klizišta koja su zadesila Srbiju 2014. godine. Među gradovima i opštinama za koje je donacija opredeljena je i Valjevo. „Zahvalio bih se u ime grada Valjeva i u ime građana Valjeva kompaniji „Potisje Kanjiža“ koja je donirala crep.Ova donacija je vrlo značajna za nas i ona nije ušla u program Kancelarije za obnovu. Celu ovu priču je inicirao naš poznati glumac Nenad Jezdić i njemu se ovom prilikom zahvaljujem, a sve ovo govori u prilog tome da treba biti aktivan jer se nikad ne zna ko je u mogućnosti da pomogne građanima kojima je pomoć potrebna u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda“, rekao je Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ i dodao da se nada da ovo nije kraj saradnje grada Valjeva sa ovom kompanijom.

Inače, grad Valjevo će, prema izveštaju komisije isplatiti naknadu štete kao posledice grada, požara i zemljotresa u ukupnom iznosu od 7.747.749,35 dinara. Od toga, za naknadu štete od grada za zgrade kolektivnog stanovanja stiglo je 15 prijava i njima će biti isplaćeno ukupno 2.083.896,60 dinara. Na osnovu 305 prijava štete od grada na porodičnim stambenim objektima biće isplaćeno 2.460.970,35 dinara. Za nakanadu štete od požara stiglo je 17 prijava koje ispunjavaju uslove i njima će biti nadoknađena šteta u iznosu od 2.657.615,20 dinara, dok će za naknadu štete od zemljotresa, gde je stiglo 5 prijava, šteta biti nadoknađena u iznosu od 545.267,20 dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…