ŽFK Gradac u nedelju 27. septembra od 13 sati na stadionu Gradca dočekaće ekipu Bukovičke Banje i u tom susretu pokušati da zabeleži prvu ovosezonsku pobedu. Početak takmičenja u Drugoj ženskoj ligi Zapad nije za ŽFK gradac nije počeo dobro, na startu su imale dva ubedljiva poraza, ali se u klubu nadaju da će se već od ovog kola stanje u klubu stabilizovati i da će devojke pokazati svoju igru i talenat. Starost igračica je od 15 do 20 godina.

U drugoj ligi zapad ove godine ima 10 ekipa i igra se ukupno 18 kola. Svako putovanje kaže, Jovan Simić, na čiju inicijativu je klub i formiran, mnogo košta, a novca je sve manje.
Polusezonu, klub će sigurno izdržati, ali da li će nekadašnji prvoligaš igrati i na proleće, pitanje je.

Mlađi uzrasti ŽFK Gradac igraće ove godine razvojnu ligu što kako bi se na neki način kulčjučile i oprobale sa vršnjakinjama umeđusobnim utakmicama. Od 2008. godine od kada klub postoji, pokušava se da se omasovi i da se devojčice zainteresuju za fudbal, ali se to ipak smatra muškim sportom.

Jovan Simić kaže da su devojčice mnogo talentovanije za fudbal i mnogo brže kapiraju nego dečaci, zbog čega i poziva zainteresovane da dođu i okušaju se u ovom sportu.

Prikaži još ovjava iz Fudbal

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…