Grad Valjevo u saradnji sa Agencijom za regionalni razvoj opština kolubarskog okruga – ARROKO organizuje za mala i srednja preduzeća besplatne radionice o elektronskom poslovanju. Radionia će se održati u utorak, 22. septembra na Univerzitetu Singidunum od 9.30.

U okviru projekta Razvoj elektronskog poslovanja, a malim i srednjim preduzećima biće predstavljene osnove elektronskog poslovanja i približen koncept elektronske trgovine, elektronskog poslovanja i digitalnih aplikacija koje se mogu iskoristiti kao inovativno sredstvo za povećanje konkurentnosti i sniženje troškova poslovanja.

Razvoj elektronskog poslovanja i veće korišćenje mogućnosti digitalne ekonomije važno za unapređenje konukrentnosti. Vlada Srbije usvojila je Strategiju za podršku razvoja MSP, preduzetništva i konkurentnosti za narednih pet godina, a u planu je i donošenje Zakona o informacionoj bezbednosti koji će urediti ovu oblast i učiniti je bezbednom za sve korisnike – za one koji posluju, one koji kupuju, pružaju dobra i usluge. Internet tržište u Srbiji koliko god bilo malo u ovom trenutku, postaće deo jedinstvenog digitalnog tržišta, a MSP su nosioci razvoja i za dalji razvoj je neophodno da unaprede digitalnu ekonomiju.

Evropska unija nastoji da napravi jedinstveno digitalno tržište koje će svim kompanijama pružiti mogućnost da preko svojih granica prodaju svoje proizvode. Evropska komisija već je predstavila inicijativu – jedinstveno digitalno tržište kome će se priključiti i Srbija kad postane članica EU, ali je pre toga potrebno da se haromunizuje zakonska regulativa u ovoj oblasti, a projekat će takođe pomoći na tom planu.

Učesnicima radionice u Valjevu će se obratiti Aleksandar Vujić Subotić, Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove grada Valjeva, Lešek Jakubovski, vođa projekta „Razvoj elektronskog poslovanja“ i Bojan Bošković, direktor Agencije za regionalni razvoj opština kolubarskog okruga. Trening će održati Siniša Begović, eskpert na projektu.

U okviru projekta “Razvoj elektronskog poslovanja”, koji finansira Evropska unija, biće održano ukupno 16 obuka za mala i srednja preduzeća u gradovima u kojima se nalaze regionalne razvojne agencije.

Ova obuka organizuje se u okviru aktivnosti projekta „Razvoj elektronskog poslovanja“ koji finansira Evropska unija, a realizuje u saradnji sa Agencijom za regionalni razvoj opština kolubarskog okruga – ARROKO.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…