Zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku za jul mesec kažu da je prosečna zarada u Valjevu i dalje ispod republičkog proseka. “Naime prosečna neto zarada isplaćena u julu mesecu u Valjevu iznosila je 37.724.00 dinara. Dakle i dalje smo ispod proseka u Rrepublici Srbiji, koji je iznosio tada 45.601dinar. U odnosu na jun mesec ove godine plata je neznatno smanjena, za 1,7 posto” kaže Branko Josipović, dir. Republičkog Zavoda za statistiku, filijala Valjevo.
Najniža prosečna plata je i dalje u Mionici, dok je blag porast zabeležen u opštini Osečina.” U Lajkovcu je prosečna plata u julu mesecu iznosila 62.463 dinara, što je 0,3 posto manje u odnosu na predhodni mese. U Ljigu je iznosila 31.735,00 dinara, što je blago povećanje od 3,8 procenata, 35.071,00 dinar što je 1 posto veća zarada u odnosu na predhodni mesec i u Osčini 36.190,00 dinara što je povećanje od 8 procenata i na Ubu je zarada 33.095, dinara koja je za 2 procenta manja nego u junu.” Istič Josipović. On pojašnjava, da se povećanje prosečne zarade kao što je to slučaj u Osečini, obično dešava usled isplate zaostalih zarada u nekoj većoj firmi koja posluje na teritoriji neke opštine.
U Valjeskoj opštini čak 701 domaćinstvo žovi bez ikakvih prihoda.

Naša zarada je među najnižima u regionu. Poznato je da preduzetnici uglavnom daju minimalce, a javna je tajna da i preduzetnici i neka preduzeća deo plate isplaćuju u kešu.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…