Autor: mondo.rs

U petak, 18. septembra, navršava se 45 godina od smrti najvećeg rok gitariste svih vremena – Džimija Hendriksa. Tim povodom, 19. septembra, u 21 čas, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), odviće se tribute koncert našeg najpoznatijeg bluz rok sastava – Texas Flood.

Beogradski blues rock power trio od svog samog početka ima na repertoaru i Hendriksove pesme, a pre pet godina su prvi put izveli program posvećen samo njemu, od kada i nastavljaju tradiciju odavanja pošte legendarnom gitaristi.

Ulaznice za koncert dostupne su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznice iznositi 600 dinara.

Jedan od naših najboljih bluz gitarista, Nenad Mr Swagger Zlatanović osnovao je Texas Flood 2004. godine, sastav koji svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Reja, Džimi Hendriksa i Led Cepelina. Nakon nekoliko izmena sastava, 2007. se ustanovljuju kao trio, a prvi CD, “Grinnin in Your Face”, izdaju 2009. godine. Texas Flood je do danas imao skoro 1000 nastupa, većinom u klubovima u Beogradu, Srbiji i regionu, ali su zabeležili i nekoliko nastupa na velikim bluz festivalima kao što su Blues Summit (CG), Mostar Blues Fest (BiH), Budapest Blues Festival, Gastoblues (HU), Moto Rock Fest (RO), Luxemburg Blues Festival, Rorschach Jazz Club (CH) itd, a takođe su svirali i kao predgrupa ZZ-Topu na njihovom beogradskom koncertu.

Prikaži još ovjava iz Zabava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Nastavljanje uređenja Doma sporta „General Svetomir Đukić“

Ministarstvo sporta Republike Srbije sa 6,5 miliona dinara finansiraće projekat grada Valj…