Više od 225.000 Eplovih telefona “ajfon” i tableta “ajped” hakerisano je novom porodicom informatičkih virusa “KeyRaider”. “Smatramo da je to dosad najveća krađa naloga na Eplu izazvana određenim virusom”, objavila je američka firma za informatičku bezbednost Palo Alto Netvorks na svom veb sajtu, gde rezimira rezultate istrage obavljene zajedno sa grupom amatera Vajp tek (Weip Teć, WT), koja okuplja fanove Epla u Kini.
Istraživanje je pokazalo da su virusom bili pogođeni korisnici iz ukupno 18 zemalja, među kojima je Kina, ali i Francuska, Rusija, Japan, Velika Britanija, SAD, Kanada, Nemačka, Australija, Izrael, Italija, Španija, Singapur i Južna Koreja, prenosi portal francetvinfo.fr.

Iz Epla je saopšteno da su problemom bili pogođeni isključivo oni koji ne samo da su deblokirali svoje uređaje da bi omogućili korišćenje funkcija koje ne upotrebljava proizvođač, već su i preuzeli virus prustupajući nebezbednim izvorima. Preduzete su sve mere da se zaštite pogođeni tim problemom, dodali su iz Epla.

Prikaži još ovjava iz Tehnologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

Godišnjica pogibije heroja sa Povlena- Stojadina Mirkovića

Danas se navršava 29 godina od pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, …