Lideri evropskih zemalja su još u potrazi za rešenjem izbegličke krize, a prvi sastanak na tu temu održan se danas u Pragu, gde su se sastali ministri spoljnih poslova Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke sa kolegama iz Nemačke i Luksemburga. Ministri policije i pravde zemalja EU sastaće se u ponedeljak u Luksemburgu da bi razgovarali o planu predsednika Evropske komisije (EK) Žan-Kloda Junkera da se oko 160.000 izbeglica solidarno raseli širom EU, kako bi se rasteretile Italija, Grčka i Mađarska, u koje su izbeglice pristigle u velikim brojevima.
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će ovog meseca sazvati vanredni samit EU ukoliko ministri na sastanku u ponedeljak ne prihvate plan EK o raseljavanju izbeglica.

Nezapamćeni priliv izbeglica u zemlje EU mogao bi da bude najveći izazov ikada, izjavio je danas u Pragu nemački ministar inostranih poslova Frank Valter Štajnmajer. “Najveća evropska izbeglička kriza od kraja Drugog svetskog rata mogla bi da bude najveći izazov za EU u njenoj istoriji”, rekao je on.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…