infakt__frame.jpgU petak 23. marta u 12 časova u Preventivnom centru Doma zdravlja će biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti najavljena realizacija projekta „Prevencija raka debelog creva”.

U okviru projekta Ministarstva zdravlja „Unapređenje preventivnih zdravstvenih usluga u Srbiji”, u koji je ZC Valjevo već uključen i koji finansira Evropska unija, a rukovodi Evropska agencija za rekonstrukciju, u narednom periodu će biti obavljen skrining za kolorektalni karcinom meštana mesnih zajednica „Andra Savčić” i „Popare” starosti od 50 do 69 godina. Obezbeđeno je hiljadu testova koje će zajedno sa upitnikom i smernicama dobiti u prostorijama Preventivnog centra u Domu zdravlja. Planirano je i održavanje tribina kako bi građani shvatili važnost testiranja, jer je karcinom debelog creva drugi vodeći uzrok smrtnosti od raka u našoj zemlji.

Nešto više o realizaciji projekta novinarima će saopštiti prim. dr Ilija Tripković, direktor ZC Valjevo, dr Danka Živanović, upravnik Doma zdravlja i dr Biljana Rajković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…