infakt__frame.jpgTtradicionalni 17. Petnica kup održan je proteklog vikenda, a učestvovala su 24 kluba i više od 400 takmičara Srbije i Crne gore.

Petnica kup se održava na početku letnje sezone u Srbiji i uvek je uvertira u neka veća plivačka takmičenja, pa je to ujedno i prilika ne samo za mlađe kategorije da provere svoju formu.

Kao i ranijih godina podršku PK Valis daje i PSS.

Petnica kup je takmičenje nastalo najpre kao provera onoga što su naučili polaznici školice plivanja. Nakon 17 godina i više hiljada učesnika, organizatori smatraju da uslove koji se pružaju u SRC plivačima su zaista jedinstveni i očekuju da se na ovom mestu okupljaju kako oni koji tek počinju plivačku karijeru, tako i oni koji su već afirmisani u svojoj plivačkoj karijeri i imaju određene rezultate i na evropskim i svetskim takmičenjima.

U generalnom plasmanu PK 11. april osvojio je prvo mesto, Valis je bio drugi, a trećie mesto su zauzeli plivači Vračara iz Beograda.

Za ekipu PK Valis prvo mesto, na 50 metara leđno, osvojila je Milica Ristić, koja ima i peto mesto u trci na 200 metara slobodno. Najbolji plasman ostvarila je Anđela Damnjanović ukupnim plasmanom na deobi 7-8. mesta, dok su Božica Andrić i Anđela Lukić podelile 19-20. mesto.
Pojedinačno, druga mesta u svojim trkama imaju Božica Andrić, Jana Mitrović, Anđela Damnjanović, Emilija Stanković, muška i ženska štafeta 4 x 50 metara slobodno, odnosno ženska štafeta 4 x 50 metara mešovito. Muška štafeta u toj disciplini bila je treća.

Dobre rezultate postigli su plivačai koji već imaju iza sebe određene rezultate, dok je za mnoge ovo bilo prvo takmičenje.

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…