gorenje2.jpgPovodom prošlonedeljnih izveštavanja medija o otpuštanju radnika u fabrici Gorenje usledio je sastanak zamenika gradonačelnika Valjeva Žarka Kovača i direktora „Gorenja” u Valjevu Mirka Meže na kom je rečeno da kompanija posluje uspešn, da je otpuštanje radnika uobičajeno za ovo doba godine i da je potrebno je napraviti sistem međusobnog informisanja kako bi javnost bila pravovremeno i ispravno informisana o dešavanjima u Gorenju.

Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač i direktor „Gorenja” u Valjevu Mirko Meža su razgovarali i međusobno se informisali o stanju u fabrici i odnosu Grada i „Gorenja”.

Ovim putem demantujemo natpise u pojedinim medijima da su predstavnici Grada davali bilo kakve informacije o stanju u fabrici „Gorenje”, jer Valjevo nema obavezu da to radi i to ne bi radili bez saglasnosti kompanije „Gorenje”.

U razgovoru sa zamenikom gradonačelnika, direktor „Gorenja” je rekao da postoje fluktuacije radne snage, ali da je to uobičajeno za ovo doba godine, kao i da ti radnici obično budu ponovo angažovani početkom nove sezone.

Na sastanku je predočeno da kompanija „Gorenje” posluje uspešno, ali da se kao i svi suočava sa tekućim problemima na tržištu.

Da ne bi dolazilo do štetnih posledica ni po Kompaniju, ni po Grad, potrebno je napraviti sistem međusobnog informisanja, kako bi javnost bila pravovremeno i ispravno informisana o dešavanjima u fabrici „Gorenje”, koja je jedan od najznačajnijih privrednih subjekata u Valjevu, kaže se u saopštenju postavljenom na sajtu grada. Međutim u saopštenju se ipak ne navodi da li će javnost biti informisana direktno od strane predstavnika Gorenja ili će novinari sve informacije dobijati od gradskih čelnika i opet biti uskraćeni za izjavu odgovornih predstavnika kompanije Gorenje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…